Darmstadt Alevi Kültür Merkezi'nde, Pazar günü yapılan anma törenine yüzlerce kişi katıldı. Törende konuşan Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) temsilcisi, Kılıç'ın Frankfurt Dostluk ve Dayanışma Derneği, Darmstadt Halk Evi ve Sol Parti'ye üye olduğunu hatırlatarak, "Nerede bir miting, yürüyüş, eylem varsa o, hep en ön saftaydı. Büyük küçük ayrımı yapmaz, her işe koşardı" dedi. Temsilci, "Gerçekler ortaya çıkana kadar bu davanın takipçisi olacağız" diye konuştu.


Kızı: Babamla gurur duyuyorum

Törende konuşan Hazal Kılıç da katledilen babasını şu sözlerle anlattı: "Babam dünyada tanıdığım en iyi babaydı. O'nunla çok gurur duyuyorum. O, böyle bir uğurlama isterdi. Bundan çok eminim. Biz hep anmalara beraber giderdik. En ön safta o giderdi ve çok sadık bir insandı. Çok iyi bir aile babasıydı. Çok iyi bir devrimciydi."
Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi (ABDEM) de yaptığı yazılı açıklamayla suikasti nefretle kınadı. ABDEM savcılığa da seslenerek "Cinayetin bir an önce aydınlatılmasını bekliyoruz" dedi.

HABER MERKEZİ