ATK kararı siyasi

Kadın Haberleri —

AYSEL TUĞLUK

AYSEL TUĞLUK

  • İstanbul Adli Tıp Kurumu(ATK) Aysel Tuğluk’un sağlığına ilişkin hazırladığı raporda “hayatını yalnız idame ettirebilir” kararını verdi. HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Av. Ümit Dede, kararın siyasi olduğunu belirtti.

ZEMO AĞGOZ/MA

İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) Başkanlığı, Kocaeli Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutulan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) eski Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk’un sağlık durumuna ilişkin raporunu tamamladı. ATK hazırladığı raporda, Tuğluk’un “hayatını yalnız idame ettirebilir” kararını verdi.

“Önerilen aralıklarla düzenli poliklinik kontrollerinin sağlanarak cezaevi şartlarında infazına devam ettirebileceği” belirtilen rapor doğrultusunda Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı da Tuğluk’un avukatları tarafından yapılan tahliye talebini reddetti.
 
Süreç titizlikle takip edildi

Konuya ilişkin HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Av. Ümit Dede yazılı açıklama yaptı. Dede, Tuğluk’un hem sağlık durumu hem de bu duruma bağlı hukuki sürecinin titizlikle takip edildiğini belirtti.

Dede yaptığı yazılı açıklamada, Aysel Tuğluk ve ailesinin hassasiyeti üzerine konuyu kamuoyunda gündemleştirmediklerini de ayrıca ifade etti.

Dede, “Daha önce Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı tarafından, ‘hastalığının kronik seyirli olduğu ve ilerleyici vasıf arz ettiği, cezaevi koşullarında sağlanabilecek tıbbi destek ve bakımının yeterliliğinde sorun yaşanabileceği, ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyeceğine ve dolayısıyla cezasının infazının ertelenmesi’ gerektiğine dair kurul raporu hazırlanmıştır. Bu rapordan sonra hem avukatları hem de cezaevi idaresi Sayın Tuğluk’un İstanbul ATK Başkanlığı’na sevki talep edilmiştir” bilgisini paylaştı.
 
ATK kararına itiraz edildi

Dede şöyle dedi: “Avukatları ve HDP Hukuk Komisyonu olarak bizler, Kocaeli ve İstanbul Adli Tıp kurumlarının raporları arasındaki açık çelişkinin giderilmesi ve Aysel Tuğluk’un sağlığının ve yasal haklarının korunması için gerekli idari, tıbbi ve hukuki yolları sonuç alıncaya kadar ısrarla takip edeceğiz. ATK’nın Aysel Tuğluk ile ilgili kararı siyasidir, kabul etmiyoruz.”

Av. Ümit Dede, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun aldığı karara avukatlar tarafından Adli Tıp Üst Kuruluna itiraz başvurusunda bulunulduğu da ayrıca belirtti.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.