‘Atlas’ ile ‘Hermes’ pişti oldu

Kobanê davasında kopyala yapıştır ifadeler

Kobanê davasında kopyala yapıştır ifadeler

  • Kobanê Davası’nda dinlenen ve siyasetçiler hakkında soyut beyanlarda bulunan 'gizli tanık' Atlas'ın ifadelerinin 8 Mart 2021'de ifade veren 'gizli tanık' Hermes'in ifadelerinin kopyası olduğu ortaya çıktı.

DAİŞ’in Kobanê’ye saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014’teki protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında HDP eski Eşbaşkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 22’si tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası’nın 14. duruşması, 3. gününde Sincan Cezaevi Kampüsü duruşma salonunda görülmeye devam etti. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın duruşmasına tutuklu siyasetçilerin aileleri  ile çok sayıda avukat katıldı. 

Kimlik tespitinin ardından dosyaya eklenen evrakların okunmasıyla başlayan duruşmada gizli tanık Atlas’ın dinlenmesine karar verildi. 
Mahkeme başkanı, tanıkların dinlenme usullerine dair gelen itiraz ve talepler sonrası ara karar kurarken, bu periyotta dinlenecek olan tanıkların isimlerinin bir önceki duruşma bitiminde bildirildiğini belirtti. Tanıkların dosya kapsamı dışında beyanlarda bulunmasını “hukuka uygun” olarak bulan mahkeme başkanı, siyasetçilerin ve avukatların itirazlarını reddetti. 

Kopyala yapıştır ifadele
 
SEGBİS aracılığıyla duruşmaya bağlanan ve yazılı ifadesini tekrarladığını ifade eden gizli tanık Atlas, tutuklu siyasetçi Mesut Bağcık’ın yanı sıra Mazhar Öztürk, Ercan Arslan ve Yüksel Baran hakkında soyut beyanlarda bulunurken, Kobanê protestolarıyla ilgili bir bilgisinin olmadığını aktardı. Gizli tanık Atlas’ın yazılı ifadesinin TJA aktivisti Ayla Akat Ata hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığında 8 Mart 2021'de ifade veren gizli tanık Hermes’in ifadeleriyle tıpatıp aynı olması dikkat çekti.

Sonrasında söz alan siyasetçiler ve avukatlar tanık dinleme usulüne dair itirazlarını sürdürdü. Mahkeme başkanı, öğleden sonraki oturumda yeni tanık hazır edileceğini belirterek duruşmaya ara verdi. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.