Avrupa'da Kürtler işgale karşı alanlarda

Yurt Dışı Haberleri —

  • Almanya’nın birçok merkezinde düzenlenen eylemlerle Medya Savunma Alanları’na yönelik işgalci Türk devletinin düzenlediği saldırılar protesto edildi.

 

İşgalci Türk devletinin, Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları Avrupa’nın birçok merkezinde eş zamanlı düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Özellikle Almanya’da yoğunluk kazanan eylemlerde işgal saldırılarına karşı öfke dile getirildi. Almanya’nın Hannover kentinde akşam saatlerinde düzenlenen eyleme ağırlıkta gençler katıldı. Türk devletinin saldırılarını protesto amaçlı “Faşist Türk askeri çek elini Kürdistan’dan” yazılı pankart taşındı.

Hamburg’da gençlik hareketleri öncülüğünde gerçekleşen eylemde Öcalan'ın flamaları ve TCŞ bayrakları açıldı, sık sık Almanca ve Kürtçe gerilla direnişinin selamlandığı sloganlar atıldı.

Başkent Berlin’de de Kürdistanlılar ve dostları, işgal saldırılarına karşı Alexanderplatz'da buluştu. Eylemde yapılan konuşmalarda AKP/MHP faşizminin Heftanin'de ve Garê'de ağır darbeler aldıktan sonra bu kez Zap, Avaşin ve Metina alanlarını hedeflediği belirtilerek  “Avrupa devletlerinin bu işgal saldırılarını izlemesini ve Erdoğan rejimine yeşil ışık yakmasını kınıyoruz” denildi.
Eylemde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Be serok jiyan nabe”, “Biji berxedana gerilla”, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganları atıldı.

Almanya’nın Leipzig kentinde de Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. KON-MED’in açıklamasının okunduğu eylemde “Bizler her zaman alanlarda olacağız ve direneceğiz. Gerilla dağlarda direnecek. Siz Garê’de yenildiniz, Metina, Avaşin ve Zap’ta da yenileceksiniz” denildi. Eylemde sık sık direniş sloganları atıldı.

Almanya’nın Oldenburg kentinde düzenlenen eylem faşist Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Oldenburg Hauptbahnhof önünde toplanan Kürdistanlılar ve Alman enternasyonalist devrimciler işgalcilere karşı bir yürüyüş yaptı. Yapılan konuşmalarda saldırıların ortak amacının Kürdistanın kazanımlarını yok etmek olduğu vurgulandı. Aynı zamanda Şehit Sinan Dersim'in fotoğraflarının da taşındığı yürüyüşte sık sık “Şehit namirin” “Bijî berxwedana gerîlla” sloganları atıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde de Türk devletinin işgal saldırıları TCŞ aktivistleri tarafından düzenlenen bir eylemle protesto edildi. Fransızca, “Metina’daki faşist Türk saldırılarını durdurun” yazılı pankart ile yürüyen gençler, şehir içerisinde Fransızca ve Kürtçe sloganlar ile Türk işgal saldırılarını protesto etti.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.