ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suriye’deki ABD güçlerinin sayısını azaltmayı ve Avrupalı güçlerin sayısını artırmayı tartıştıklarını söyledi. Pompeo, Türkiye’yi de S-400 konusunda uyardıklarını da belirtti. ABD Kongresi’nde dün gerçekleştirilen 2020 bütçe görüşmelerinde Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’ın “Suriye’nin kuzeydoğusundaki askeri varlığımızı azaltıp yerine daha fazla Avrupalı güç sağlamayı amaçlıyor musunuz?” sorusuna yanıt veren ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Evet sayın senatör, bunu tartışıyoruz” dedi.
Pompeo devaml “Bölgeye DAİŞ’in dönmemesi ya da bir felaket yaşanmaması konusunda gereken her şeyi yapıyoruz” diye yanıt verdi.
Pompeo, Senatör Graham’ın “Türkiye’ye S-400’leri alırlarsa F-35 programına dahil olamayacaklarını söylediniz mi?” diye yönelttiği soruyu da “Evet” diye yanıt verdi.
Öte yandan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sean Robertson, Amerikan Sesi Radyosu’na yaptığı açıklamada sağ yakalanan DAİŞ çetelerinin Kuzey Suriye’de kalacakları hapishanelerin yapımı ve iyileştirilmesi için QSD’ye yardım edeceklerini ve gereken yardımların gönderileceğini söyledi.
WASHINGTON