Avrupa'nın her yerinde iz bıraktı

Yurt Dışı Haberleri —

Dalokay Şanlı (Sinan Dersim)

Dalokay Şanlı (Sinan Dersim)

  • Geçtiğimiz günlerde şahadeti açıklanan HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) için Almanya, Fransa ve İsveç’te anma etkinliği düzenlendi.

 

Medya Savunma Alanları’na düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) için Almanya’nın Hannover, Heilbronn, Freiburg ve Dresden, Fransa’nın Strasbourg, Hollanda’nın Rotterdam ve İsveç’in başkenti Stockholm’de anma etkinliği düzenlendi.

Sinan Dersim için Hannover’de Steintor Meydanı’nda düzenlenen mitinge çok sayıda kişi katıldı. Mitingde yapılan konuşmalarda Sinan Dersim’in devrim yaşamı boyunca örnek bir kişiliğe sahip olduğuna dikkat çekilerek, “Avrupa’da bulunduğu süre içerisinde Avrupa’nın her şehrinde her alanında çalışarak, çok sayıda insanı devrim mücadelesine katmaya çalışmış ve herkes de iz bırakmıştır. Bundan dolayı Sinan yoldaşın anısına sahip çıkmak artık birinci görevimizdir" denildi. 

Sinan Dersim Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen FCDK Kawa Federasyonu konferansında da anıldı, mücadele hayatını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Heilbronn’da Harmonie Meydanı’nda düzenlenen anmada şehit Sinan Dersim’in mücadele hayatına dikkat çekildi ve “Önder Apo’nun yolunda önemli bir komutandı” denildi.

Freiburg’da düzenlenen anmada ise Sinan Dersim’in mücadeleyi en önde omuzlayan, amasız, fakatsız kararlı iradesi ile düşmanın üzerine yürüyen bir tarzda çalışma yürüttüğü belirtildi. Anma etkinliğinde Sinan Dersim’in yaşamına ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sinan Dersim, Almanya'nın Dresden kentindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde de anıldı. Etkinlikteki konuşmalarda, "Şehit arkadaşların bıraktığı mirasa sahip çıkmalı, layık olmalıyız. Pratik çalışmalarımızla bunu gerçekleştirmek boynumuzun borcudur" mesajı verildi.
Dersim'in hayatına dair sinevizyonun ardından etkinlik 'Bijî Serok Apo' sloganı eşliğinde tamamlandı.

İsveç’in başkenti Stockholm’de da şehit Sinan Dersim anıldı. Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen anmaya, şehit yakınları ile çok sayıda kişi katıldı. Anma’da “Sinan hevalin önünde bir çok seçenek olmasına rağmen devrim yolunu seçmiş, şehit düşene kadar da bunun için mücadele etmiştir. Bizler de onların izlerinde yürüyerek, bayrağı devam alıyoruz” denildi.

Fransa’nın Strasbourg kentinde de Sinan Dersim için anma etkinliği düzenlendi. Avrupa’da birlikte çalışan arkadaşlarının konuşmaları ile devam eden anmada, Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin (HBDH) açıklaması okundu, sinevizyon gösterimi yapıldı.

Bir diğer anma etkinliği de Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlendi. Yapılan konuşmalarda "Sinan yoldaşı hem kendi ailemizin bir ferdi gibi hem de bir yoldaş olarak görüyoruz. Sözle bir şey ifade edemeyiz; pratikle, yaşamımızla ona layık olabiliriz" mesajı verildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.