Aynur Ulugana (Ronahî) Paris'te anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

Aynur Ulugana (Ronahi)

Aynur Ulugana (Ronahi)

  • 29 Nisan’da şehit düşen YJA Star gerillası Aynur Ulugana (Ronahî), Paris’te anıldı. Ronahî'nin abisi Sedat Ulugana, “Yaşama karşı her zaman bir arayış içindeydi. Güçlü bir inancı vardı” dedi.

 

Amed'in Lice ilçesinde 29 Nisan tarihinde şehit düşen YJA Star gerillası Aynur Ulugana (Ronahî Tamara) anısına Fransa’nın başkenti Paris’te anma etkinliği düzenlendi. TJK-F ve Şehit Aileleri Komitesi (KOMAW) tarafından Ahmet Kaya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde organize edilen anmaya çok sayıda kişi katıldı.

Güçlü bir inancı vardı

Anmada konuşan Ronahî Tamara’nın abisi tarihçi Sedat Ulugana, “Ronahî, bu mücadelenin ilk şehidi değil, son şehidi de olmayacaktır. Mücadele devam ediyor” dedi. Kürt halkının binlerce yıldır toprakları için savaştığına vurgu yapan Ulugana sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürtler binlerce yıldır direniyor, savaşıyor. Kendi topraklarında yaşamak için asla boyun eğmediler, bugün olduğu gibi. Bu da ne kadar haklı bir mücadele yürüttüğümüzü gösteriyor. O günden bugüne milyonlarca şehidimiz var. Bizim üzerimize düşen, onların yürüttüğü mücadeleye sahip çıkmaktır. Ronahî arkadaş da onlardan biri. Karker Adilcevaz arkadaşın partiye katılımı, Ronahî üzerinde etki yaratmıştı. Aile üzerinde en büyük emeği olan yine Ronahî idi. Ronahî’den yaşça büyük olmama rağmen manevi annem gibiydi. Yaşama karşı her zaman bir arayış içindeydi. Güçlü bir inancı vardı.”

Mücadelelerini büyütmeliyiz

TJK-E adına Zeynep Dersim ise “21. yüzyıl Kürtlerin yüzyılı olacaktır. Bu da şehitlerimizin en büyük hayalidir. Şehitlerimize layık olmak da en büyük hayallerini gerçekleştirmektir. Ronahî’nin hayali de buydu” dedi.

KOMAW adına konuşan Celîl Akdoğan, “Şehitlerimize ancak onların mücadelesini büyütmekle cevap olabiliriz” derken, KOMAW üyesi Dayika Têlî ise “Bu kadar şehit veriliyor ve hala ‘biz vatanımıza borçluyuz’ diyorlar. Bunun karşısında kendimize sormamız gerekiyor; biz ne yapıyoruz, ne kadar cevap olabiliyoruz?” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar ardından anma etkinliği Şehit Ronahî Tamara’nın yaşamını anlatan sinevizyon gösterimi ardından “Şehîd Namirin” sloganı ile sona erdi.

 

Bordeaux kentinde şehitler anıldı

Fransa’nın Bordeaux kentinde, 14 Temmuz şehidi Hayri Durmuş şahsında 2017 yılında Zap’ta şehit düşen Savuşka Devrim (Yasemin Yanar) ile 2014’te şehit düşen Egîd Zagros (Muhammed Aydemir) için anma etkinliği düzenlendi.

Şehitlere saygı duruşu ile başlayan anmada, Savuşka Devrim'in anne-babası ve Egîd Zagros'un yakınları hazır bulundu. 

Bordeaux Halk Meclisi adına konuşan Hayri Karakoçan, “Tek hedefimiz, onlara layık olmak, mücadelelerini zafere taşımaktır” dedi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.