‘Bağırmadı’ diye dosyayı kapattılar    

Kadın Haberleri —

Buse Tosun

Buse Tosun

  • Mersin’de akrabası V.B.’nin tecavüzüne uğrayan Buse Tosun'un suç duyurusuna, “Olaydan bir yıl sonra şikayetçi olduğu ve bağırmadığı" gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi. Tosun’ ise davasından vazgeçmeyeceğini söyledi.

CEMİL UĞUR / MA 

Mersin'de, Buse Tosun (19), 13 yaşından 16 yaşına kadar akrabası V.B.’nin (26) cinsel tacizine uğradı. Korktuğu için yaşadıklarını kimseye anlatamayan Tosun, 2019 yılında 17 yaşındayken bu defa V.B.’nin tecavüzüne uğradı.

2020 Aralık ayında savcılığa giderek tecavüze uğradığını ve şantaj yoluyla tehdit edildiğini söyleyen Tosun, suç duyurusunda bulundu. Ancak tanık beyanları ve delillere rağmen dava açılmadan, “Olaydan 1 yıl sonra şikayetçi olduğu ve bağırmadığı" gerekçesiyle dosya “kovuşturmaya yer yok” denilerek kapatıldı.

Tehditle dilekçe geri çektirildi

Çocukluğunda başlayan cinsel tacizin daha sonra tecavüze kadar gitme sürecini anlatan Tosun, tecavüzcünün aileden biri olarak görüldüğünü ve ailesinin çok güvendiği biri olduğunu belirtti. 13 yaşında başlayan cinsel taciz olaylarını ilkin algılayamadığını belirten Tosun, anladığında ise V.B’den uzak durmaya çalıştığını belirtti.

17 yaşındayken V.B’nin tecavüzüne uğrayan Tosun, ilk dönemler ailesinin yanında durmadığını ifade etti. Büyük güçlüklerle ailesini arkasına alan Tosun, V.B’nin ailesinin kendisini tehdit ettiğini ve bunun sonucunda şikayetten vazgeçmesi için zorla dilekçe yazdırıldığını aktardı.

Tosun, ”Daha sonra bu dilekçeyi baskı ve tehdit altında yazdığımı beyan ettim. Ancak bu beyanım da dikkate alınmadı" dedi. 
 
“Rıza var” denildi

V.B.'ye yaptıklarını itiraf ettirmek için konuşturmaya çalışmasının “rıza” olarak görüldüğünü söyleyen Tosun, "Mesajların bir kısmında bana yaptıklarını itiraf etti. Savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum ancak bir sonuç alamadım. ‘Rızası var’ denilerek mahkeme bile olmadan dosyam kapatıldı. Bana saldırdığı zaman bağırışlarımı duyup kapıya gelen ama sonra köpekle oynadığımı düşünüp geri giden komşum, telefon konuşmalarına şahit olan arkadaşlarımın ifade vermelerine rağmen dava bile açılmadı. Savcının kararına itiraz ettim. 1 yıldır itirazın sonuçlanmasını bekliyorum" dedi.
 
Mücadeleden vazgeçmeyeceğim

Tüm olumsuzluklara rağmen başlattığı hukuk mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğini belirten Tosun, “Tüm bu yaşadıklarımdan sonra travma yaşadım, bir süre tedavi gördüm. Bir şekilde ayakta kalmaya çalıştım. Yalnız bırakıldım. Çocuk olduğum ve ne yapacağımı bilmediğim için çok yıprandım ve çaresiz hissettim. Daha yeni yeni güç bulmaya başladım. Sonucu ne olursa olsun, yıllarca sürse de mücadelemden vazgeçmeyeceğim” diye konuştu. 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.