Bahçeli’nin danışmanı bayağı bir hırsızmış

  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basın danışmanı Metin Özkan’ın çantasından 700 dolar çaldığı Ufuk Enginler, “Birileri aracılığıyla parayı gönderdi, ancak almadım. Çekindiğim için şikayetçi olmadım” dedi.

Bahçeli’nin basın danışmanı, aynı zamanda Türkçü medya elemanı Metin Özkan’ın, Aralık 2021’de İstanbul Göktürk’teki bir restoranda aynı masayı paylaştığı Ufuk Enginler isimli kadının çantasından para çaldığı ortaya çıktı. İYİ Parti’ye yakın Yeniçağ gazetesinin haberine ve yayınladığı görüntülere göre; Özkan’la aynı masada oturan Enginler, restoranın giriş bölümünün olduğu yere çantasını bırakıyor. Özkan’ın, Ufuk Enginler arkasını dönüp gidince çantadan paraları alıp cebine koyduğu görülüyor. Aldığı paranın ise 700 dolar olduğu belirtildi. Parasının çantada olmadığını anlayan Ufuk Enginler’in talebi üzerine restoranın kameralarının kontrol edilmesiyle olay ortaya çıktı. 

Metin Özkan, hakkındaki iddialar için “Saçma sapan montaj, iftira bir haber” dedi. Ancak çantasından para alınan Ufuk Enginler ise Yeniçağ gazetesine yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Metin Özkan’dan şikayetçi olmadım. Biraz siyasi tarafından çekindim, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanı olmasından. Allah’a havale ettim. Çantamdan 700 dolar çaldı, sonra geri vermek istedi. Birileri aracılığıyla parayı gönderdi, ancak parayı almadım. Ben tamamen Allah’a havale ettim. Hiç ulaşmak istemedim kendisine, benim için büyük bir para değil zaten. O olaydan sonra kendisiyle hiç konuşmadım, görüşmedim. Restoran sahibinin babasını tanıyorum, tesadüfen o akşam o da bizim masamızdaydı. O tanıyor Metin Özkan’ı. Görüntülerde de Metin Özkan’ın yanında bulunanları da tanımıyorum.”

Yüzük çalacak kadar maharetli

 Metin Özkan, 2010’da da bir mücevherciden yüzük çalınmasıyla gündeme gelmişti. Yine aynı şekilde ortaya çıkan kamera kayıtlarına göre; o dönem Tercüman Gazetesi Ankara Temsilcisi olan Metin Özkan, Pandora Alışveriş Merkezi’nde bulunan açık mağazanın önüne geliyor. Özkan bir süre yüzüklere bakıyor ve birine el uzatıyor. Kamera kayıtlarında net olarak yüzüğü alıp almadığı gözükmese de Metin Özkan bir süre sonra elini cebine sokuyor ve mağazanın önünden uzaklaşıyor.  Büyülü Taş adlı mağazanın sahibi Ömer Tanju Gürsoy ile tezgahtar Perihan Kırbaç’ın şikayetçi olması üzerine Özkan, AVM’nin özel güvenlik ekibi tarafından durduruluyor. Metin Özkan, Yıldızevler Polis Merkezi’ne getiriliyor ve olay polis tutanaklarına yansıyor. Özkan, şimdiki gibi reddediyor, ancak yüzük arabasının yanında bulunuyor.  İSTANBUL

 

Tepkilere rağmen ‘Bahçeli Ormanı’

Amed’in Sur ilçesinde bulunan Kırklar Dağı’nda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli adına yapılmak istenen “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı” için ağaç dikim çalışmaları başladı. MHP İl Başkanlığı, özel bir firmaya ait kepçeyle fidanların dikileceği alanda kazı çalışması yapıyor. Kazının yanı sıra tabelanın dikileceği yere de iki beton kolon yapıldı. MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp da sosyal medya hesabında söz konusu yerde incelemelerde bulunduğunu duyurdu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.