Barış Anneleri Silemanî’de toplandı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Bakurê Kurdistan, Türkiye, İran, Kuzey-Doğu Suriye ve Başûrê Kurdistanlı Barış Anneleri Silemanî'de ilk kez bir araya geldi. “Barışı Birlikte Tesis Edelim” şiarıyla toplanan Barış Anneleri, yapacakları bir panel ile saldırıların durdurulması ve çözümde annelerin oynayacağı rolün ele alınacak.

Türkiye’nin 23 Nisan’da Başûrê Kurdistan’da Metîna, Avaşîn ve Zap alanlarına dönük başlattığı imha saldırıları sürüyor. Bu kapsamda Bakurê Kurdistan, Türkiye, İran, Kuzey-Doğu Suriye ve Başûrê Kurdistanlı Barış Anneleri ilk kez bir araya gelip, toplantı düzenledi. Silemanî kentinde bir araya gelen anneler ilk toplantısını, “Barışı Birlikte Tesis Edelim” şiarıyla gerçekleştirdi.

Türkiye’nin saldırı politikalarına karşı çözümde oynayacakları rolü tartışmak için ilk kez bir araya gelen Barış Anneleri toplantı kapsamında bir panel düzenleyeceklerini duyurdu.
Düzenlenecek panelde Başûrê Kurdistan bölgesinde, Kuzey-Doğu Suriye ile Şengal ve Maxmûr’a yönelik saldırıların durdurulması ve çözümde annelerin oynayacağı rolün ele alınacağı belirtildi.

MA/SILEMANΠ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.