Barış Heyeti: Türk devlet zihniyeti ile karşılaştık

Dünya Haberleri —

  • Avrupa’nın birçok kentinden Hewler’e giden ancak KDP tarafından engellenen barış heyetinin bazı üyeleri geri dönmek zorunda kaldı. Almanya’nın başkenti Berlin ve Frankfurt havaalanına gelen heyet yaşadıklarını gazetemize anlattı.

 

MUHAMMED KAYA/AGİT ERKENDİ

Sol Parti adına gözlemci olarak giden Ecevit Emre, Hewlêr’e gittiklerinde KDP güçleri tarafından havaalanının bodrum katına götürüldüklerini ve aç, susuz bir şekilde bekletildiklerini söyledi. Bodrum katında tutulurken KDP’liler tarafından kendilerine sık sık, “Siz buraya niye geldiniz” gibi sorular yöneltildiğini anlatan Emre, “Hewlêr yönetiminin kendi insanına ihaneti beni üzüyor. Sırf para uğruna Erdoğan ve Türk devletinin uşaklığı yapılıyor, bu bizlerin zoruna gidiyor” diye konuştu.

Kürt kazanımları için

Tevgera Cinanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti Mutlu Tatar da, Hewler’de maruz kaldıkları kötü muameleyi anlatarak, KDP’yi şu sözlerle eleştirdi: “Kürt halkının 100 yıllık kazanımları Türk devletinin fitnesi ile KDP işbirliği ile yok olmasın diye gittik. Fakat bizleri gönderdiler. İsterdik ki barış için geldiğimiz ülkemizde çiçekler karşılanalım ama maalesef Türk devlet zihniyeti ile karşılaştık.”

BM’den insaları da bırakmadılar

Gazeteci olarak Hewler’e gittiğini anlatan Heinrich Schulz, “Ben bir gazeteciyim, oradaki durumu gözlemlemek için Hewlêr’e gittim. Benimle birlikte tanınmış birçok gazeteci, insan hakları savunucusu ve BM’den insanlar vardı. Onları da bırakmadılar” diye konuştu.

Hukuksuzluk kabul edilemez

Barış mücadelesi için Hewler’e gittiğini söyleyen Sofia Leipart ise “Heyetimiz engellendi. Bu politika ve hukuksuzluk kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.