Barış için seçimlerde HDP’ye

Haberleri —

Seçim sürecinde “10danSonra” inisiyatifinin çağrısıyla biraraya gelen 434 akademisyen, HDP’ye destek çağrısı yaptı. Mülkiyeliler Birliği’nde biraraya gelen inisiyatif üyeleri ve kampanyaya destek veren akademisyenler HDP’ye neden destek verdiklerinin gerekçelerini anlattı. 

Ortak basın metnini okuyan akademisyen Ahmet Haşim, “Kürt ve Türk halklarının barışı üzerinden siyaset yapma iddiasında olan iktidarın bu çağrıdaki samimiyetsizliği seçim yaklaştıkça ortaya çıkmış, yerini dini ve milliyetçi temelde ayrıştırıcı bir dile bırakmıştır” diyerek şu çağrıda bulundu: “HDP’nin yüzde 10 seçim barajını aşması, Türkiye’de 2002’den beri büyük bir değişiklik göstermeden devam edegelen parlamento-içi siyasi dengelerin köklü bir biçimde yeniden tanımlanmasına ve AKP iktidarının otoriter yöneliminin durdurulmasına yol açacaktır. Hem bu nedenle, hem de bu topraklarda ve tüm dünyada halkların kardeşliğini savunduğumuz için, 7 Haziran 2015 seçimlerinde oylarımızı HDP’ye vereceğimizi duyuruyoruz. Ondan sonraki demokrasi ve barış umudu için sizleri de seçimlerde HDP’yi desteklemeye davet ediyoruz.”

İnisiyatifin çalışmaları hakkında bilgi veren akademisyen Sedat Yağcıoğlu ise 7 Haziran’a kadar HDP’ye destek olmak amacıyla çeşitli formlar, toplantılar ve dayanışma etkinlikleriyle çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. 


İmzacılar

HDP’ye destek açıklamasına aralarında Yrd. Doç. Dr Fitchburg Eyalet Üniversitesi’nden Adem Elveren, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Nesin, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Kerem Saysel, Queens Üniversitesi’nden Ali Rıza Güngen, New York Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aslı Peker, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof Dr Ayhan Sol, Baskın Oran, Pittsburgh Üniversitesi’nden Ergin Koçyıldırım gibi akademisyenlerin imzaları bulunuyor. 


 ANKARA

paylaş

Haberler


   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.