Başak Demirtaş yalnız değildir

Kadın Haberleri —

Başak Demirtaş

Başak Demirtaş

  •  Başak Demirtaş’a yönelik sanal medyadaki cinsiyetçi ifadelere tepki gösteren Kurdistan ve Türkiye’deki kadın örgütleri, “BaşakDemirtaşYalnızDeğildir” etiketiyle dayanışma mesajları paylaştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş’ın önceki gün hayatını kaybetmesinin ardından Başak Demirtaş’a yönelik dijital medyada cinsiyetçi, nefret, hakaret içerikli saldırılar gerçekleşti.

Kurdistan ve Türkiye’deki kadın örgütleri, “BaşakDemirtaşYalnızDeğildir” etiketiyle dayanışma mesajları paylaştı.

Çifte standartlı tutum

Rosa Kadın Derneği, “Başak Demirtaş'a yöneltilen cinsiyetçi, hakaret ve nefret söylemleri içeren dili kınıyor ve ilgili makamları çifte standartlı tutumunu bırakmaya, bu saldırılara karşı hızla harekete geçmeye davet ediyoruz” paylaşımını yaptı.

TJA: Başak Demirtaş dik duruşundan taviz vermedi

Tevgera Jinen Azad/Özgür Kadın Hareketi (TJA) “Maalesef ki değerli Tahir Demirtaş'ın vefatının hemen ardından yoldaşımız, arkadaşımız Başak Demirtaş'ın hedef alınması ve son derece ahlaksız söylemlerle yıpratılmaya çalışılması da bu politikaların bir parçasıdır” denilen açıklamada, Başak Demirtaş’ın güçlü bir kadın olarak kendisine, sevdiklerine ve Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen hiçbir saldırıya bugüne kadar boyun eğmediği, dik duruşundan taviz vermediği vurgulandı.

ÖHD: Sorumluluğunuz yerine getirin

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Kadın Komisyonu da yaptığı paylaşımda, “Başak Demirtaş'a yöneltilen cinsiyetçi, hakaret ve nefret söylemleri içeren örgütlü ve bilinçli şiddet dilini kınıyoruz. Kadın düşmanı politikalara yaslanarak hareket edenlere karşı ilgili makamları sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

İktidarın çürüten dili

Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi de yaptığı yazılı açıklamada yas hakkına bile saygı duymayan, toplumun tüm değerlerini yok eden, çürüten bu dilin iktidarın toplumda yarattığı çürümüşlüğün göstergesi olduğunu belirtti. Açıklamada, “İktidara karşı en ufak eleştiride dahi şafak operasyonu ile ev basanlar, bu saldırılar karşısında sessiz kalmaktadır. Bu nedenle diyoruz ki, bu saldırılar bilinçli ve örgütlü saldırılardır. Müsebbibi ve sorumlusu da bu iktidardır. Kadın düşmanı politikalara yaslanarak yoldaşlarımıza yönelik bu saldırıları gerçekleştirilenler, buna sessiz kalanlar şunu çok iyi bilsin ki; #BaşakDemirtaşYalnızDeğildir” denildi.

DBP Kadın Meclisi: Kadın mücadelesi büyüyecek

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi: “Erkek egemen zihniyet, toplumu sürüklediği çürümüş düzende yine en başta kadınları hedef alıyor. Sevgili Başak Demirtaş'a yönelen cinsiyetçi hakaretler de bu çürümüşlüğün kanıtıdır. İktidarın beslediği bu cinsiyetçi nefret diline cevabımız gittikçe büyüyen kadın mücadelemizdir.”

Harekete geçin

Kadın Koalisyonu da Adalet Bakanlığını, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve İçişleri Bakanlığı’nı etiketleyerek, “Başak Demirtaş'a yöneltilen cinsiyetçi, hakaret dolu ve nefret söylemi içeren dili kınıyor ve ilgili makamları bu ağır insan hakları ihlaline karşı hızla harekete geçmeye davet ediyoruz” paylaşımında bulundu.

EŞİK: Saldırılar görmezden gelinemez

Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK): “Başak Demirtaş’a sosyal medyadan yapılan saldırılar görmezden gelinemez. Kadınlara yönelik bu tarz saldırıların cezasız bırakılması şiddeti ve ayrımcılığı körüklemektedir.” HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.