‘Başına bir şeyler gelecek’ tehdidi

  • Yeni Yaşam gazetesi dağıtımcısı Resul Demir, polislerin “O gazeteyi dağıttığın sürece başına bir şeyler gelecek” diyerek tehdit edildiğini söyledi. 

 

MA’dan Ömer Akın’ın haberine göre Yeni Yaşam Gazetesi dağıtımcısı Resul Demir (24), Mersin’de polis tehdidine maruz kaldı. Akdeniz ilçesinde bir aydır gazete dağıtımcılığı yapmaya başlayan Demir, polis baskısı ve tehdidine maruz kaldığını söyledi. Geçtiğimiz hafta gazete abonesi olan bir kıraathaneye gazetesini vermek için gittiğini dile getiren Demir, içeriye girdiğinde bir masada oyun oynayan birkaç polisin kendisini yanlarına çağırıp, hangi gazeteyi dağıttığını sorduğunu belirtti.

Sonun iyi değil

Demir, onlara Yeni Yaşam Gazetesi yanıtı verdiğinde, karşılaştığı yaklaşımı ise “Neden bu gazeteyi dağıttığımı söylediler. Bunun izinli olup olmadığını sordular. İzinli olduğu için dağıttığımı belirttiğim zaman bana; ‘Resul daha önce 3 defa tutuklandın. Sen uslu durmuyorsun. Yeni bir dosya açılmasını ve tekrar cezaevine gitmek istiyorsun’ diye tehdit ettiler” sözleriyle aktardı.

Bu olaydan birkaç gün sonra benzer bir durum daha yaşandığını paylaşan Demir, şunları kaydetti: “Oturduğum mahallede bir etkinlik vardı. Etkinlik sonrasında gece saat 22.00 sıralarında evime gittiğim sırada zırhlı bir araç yanıma yanaştı. Nereye gittiğimi sordular. Evime gittiğimi söylediğim zaman; ‘Sen hala gazete dağıtıyor musun?’ diye sordular. Daha sonra ‘Sen o gazeteyi dağıttığın sürece başına bir şeyler gelecek ve zarar göreceksin. Bunun farkında mısın?’ dediler. Gazetenin yasal olduğunu ve herkesin okumaya hakkı olduğunu söylediğim zaman ‘Yarın başına bir şey geldiği zaman uyarmadınız deme. Bu gazete işini bırak, sonun iyi değil. Gel şu arabaya bin gidelim’ diyerek, beni araca almaya çalıştılar. Binmek istemediğimi söylediğim zaman aramızda boğuşma yaşandı ve ‘sonra görüşeceğiz’ diyerek gittiler.”

Vazgeçmeyeceğiz 

Yeni Yaşam Gazetesi’nin gerçekleri yansıttığı için engellenmek istendiğini söyleyen Demir, “Bu nedenle üzerimize geliyorlar. Her ne kadar baskı uygulasalar, tehdit etseler de kesinlikle vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.  MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.