Baskı ve devrimin kavşağında

Dünya Haberleri —

AP'de İran Koferansı

AP'de İran Koferansı

  • Avrupa Parlamentosu’nda “Jin Jiyan Azadî: İran Baskı ve Devrim Kavşağında” başlıklı bir konferans düzenlendi. Konferansa Kürt partilerinden temsilciler ve İranlı aktivistler katıldı.

“Jin Jiyan Azadî” devriminde en fazla rejİm saldırılarına maruz kalan Beluçların sivil toplum orgütleri temsilcileri ve Ahwaz Araplarının sendikal mücadele aktivistlerinin katılımı, konferansı merkez dışı grupların kendini ifade edebileceği bir platforma çevirdi. 
Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda İran’da kadın öncülüğünde gerçekleşen devrim ve Kürtlerin demokratikleşmedeki rolünü merkeze alan bir konferans düzenlendi. “İran’da Kadın Öncülüğünde Devrim: İran için baskı ve devrim arasında bir dönüm noktası mı?” başlıklı konferans, İran Demokratik Platformu ve Brüksel Kürt Enstitüsü tarafından organize edilirken, parlamentodaki Sol, Yeşiller ve Sosyalist Demokratlar tarafından da desteklendi. Konferansla İranlı kadınların sesleri yükseltilirken, Kürtlerin demokratikleşme sürecindeki rolünün de altı çizildi. 

İran rejimi rahatsız oldu
“Mevcut krizin tarihsel kökenleri”, “Kürtlerin demokratikleşmedeki rolü” ve “Demokratik bir İran için çözüm önerilerinin” ele alındığı oturumlarda İran Demokratik Platformu Sözcüsü Azad Karimi, İran Kadın Hareketi aktivisti Ellahe Sadr, Profesör Abbas Vali, İlerici Sosyalistler ve Demokratlar İttifakı Avrupa Parlementosu Milletvekili Evin İncir, Komala Kurdistan'ın İran Komünist Partisi (Komalah) Örgütü Sözcüsü Ebrahim Alizadeh ile İran Kurdistanı lideri Mustafa Hejri ve Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) Eşbaşkanı Siamand Moeini gibi isimler de konuştu. 
Konferansın ikinci oturumunda konuşan Doğu Kurdistanlı partilerin sözcü, lider ve eşbaşkanlarının aynı platformda bulunmaları ve eş güdüm için diyalogların devam edeceğini belirtmeleri, İran rejimini rahatsız ederken, muhalif basında geniş yer aldı. BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.