Fırat Nehri’ne ulaşan YPG/YPJ güçleri, Cerablus kentini izlemeye başladı. Cerablus’a son nokta olan Şêxler köyüne ulaşan ve operasyona ilişin konuşan Batı Cephesi Komutanlarından Şivan Feraşin, “Arkadaşlarımızın uğruna yaşamını yitirdiği halkların birlikte yaşama projesinde, Kürt, Arap, Ermeni, Süryani halklarının yaşadığı alanları özgürleştirmek ve savunmak bizim üzerimize farzdır” dedi. 

DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen ve zafer aşamasında bulunan Kobanê direnişinde, kent merkezinin özgürleştirilmesinin ardından köylere dönük süren operasyonlar devam ediyor. Kobanê Kantonu’na bağlı köylerin hemen hemen hepsini özgürleştirilen YPG/YPJ güçleri, DAİŞ çetelerinin 15 Eylül’de başlattığı saldırılardan önce oluşturulan savunma hattının ilerisine geçti.



Cerablus’a hakim tepe

YPG/YPJ güçleri, doğu ve güney cephelerinde ilerleyişini sürdürürken, batı cephesinde ise Kobanê kantonu’nun sınırlarını belirleyen Fırat Nehri’ne ulaştı. Savaşçılar Operasyonlarla DAİŞ çetelerinin kontrolünde bulunan Cerablus’a hakim bir tepede, Fırat Nehri’nin öbür yakasında bulunan kenti izlemeye başladı.

Nehrin Kobanê yakasında çetelerin sıkıştığı Şêxler köyüne dönük operasyonu yöneten YPG komutanlarından Şivan Feraşin Kürt, Arap, Ermeni, Süryani halklarının yaşadığı toprakları DAİŞ çetelerinden arındırmak için operasyonların devam edeceğini söyledi. 



Savunma hattı geçildi

Bir çok alanda DAİŞ saldırıları başlamadan önce oluşturulan savunma hattının ilerisine geçildiğine işaret eden Feraşin, “DAİŞ teröristlerinin talan ettiği topraklarımızı geri aldık. Bundan sonra da direnişte şehit düşen arkadaşlarımızın intikamını almak için operasyonlar yapacağız” diye konuştu. Tarihi direnişte yaşamını yitiren arkadaşlarının hedeflediği sınırların çoğuna ulaştıklarını belirten Feraşin, “Arkadaşlarımızın uğruna yaşamını yitirdiği halkların birlikte yaşama projesinde, Kürt, Arap, Ermeni, Süryani halklarının yaşadığı alanları özgürleştirmek ve savunmak bizim üzerimize farzdır. Hiçbir güç bizi bu hedeften geri tutamayacaktır” şeklinde konuştu.


NURİ AKMAN/DİHA/KOBANÊ