BDP Merkez Seçim Komisyonu, 2014 yerel seçimlerine ilişkin çalışmalarını tamamladı. BDP, bugün Amed'de seçime gireceği tüm il ve ilçelerin kadın belediye başkan adayları ve eşbaşkanlarını açıklayacak. 25 Aralık günü (yarın) Van'da yapılacak olan tanıtım toplantısında Ağrı, Hakkari, Iğdır, Muş, Kars, Ardahan, Erzurum, Bitlis, Van illerinin adayları; 26 Aralık günü Amed'de yapılacak olan tanıtım toplantısında ise Amed, Urfa, Mardin, Batman, Bingöl, Elazığ, Siirt, Şırnak, Antep, Adıyaman, Mersin ve Konya illerinin adayları açıklanacak.
Seçim çalışmalarına hız veren BDP ilk seçim bürosunu ise Adıyaman'da açtı. Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde yapılan açılışa BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve Adıyamınlı HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder katıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren açılışı yapılacak olan seçim bürosuna akın eden yurttaşlar, büyük bir heyecan ile BDP heyetinin gelişini bekledi. Yüzlerce yurttaş ise heyeti Urfa yol sloganlarla karşıladı. BDP konvoyu Kahta girişinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri, PKK ve KCK bayraklarıyla karşılandı. "Sayın Eşbaşkanımız ve Sayın Milletvekillerimiz ilçemize hoş geldiniz" yazılı pankartlar ile süslenen caddelerde tur atan BDP heyeti ardından seçim bürosuna geçti. Yurttaşların zafer işaretleri ile selamladığı BDP heyetinin alana girişi sırasında büyük bir izdiham yaşandı.

Seçim bürosu açıldı
Binlerce kişinin toplandığı seçim bürosu önündeki alan, sarı, kırmızı ve yeşil renklerle donatılırken, "Ji bo xizmeta welat tu xêr hati", " Namusumuz özgürlüğümüzdür" ve " Ya tam demokrasi ya da hiç" yazılı pankartlar dikkat çekti. BDP Kâhta Belediye Başkanı Adayı Mehmet Polat, seçimlerde güçlü bir çalışma yürüteceklerini belirterek, güçlü yarınlar göreceklerini ifade etti.

'Adıyaman'a giriş Kahta ile olur'

HDP İstanbul Milletvekili Önder ise Kahta Belediyesi'ni alacaklarını söyledi. Kürt Halk Önderi Öcalan'ın "Adıyaman'a giriş Kâhta kapısı ile olur" sözünü hatırlatan Önder, seçimlerde özellikle kadınlar ve gençlerin desteğine ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Sadece Kahta'ya talip olmadıklarını belirten Önder, Adıyaman'da güçlü bir çalışma yürüteceklerini söyledi.

'Borcumuzu ödemeye geldik'

BDP Eşbaşkanı Demirtaş ise yaptığı konuşmada, ilk olarak Kahta'da seçim startını verdiklerini ifade etti. Kahta ve Adıyaman halkına borçlarının olduğunu belirten Demirtaş, yıllarca kendilerine destek veren halkın borcunu ödemeye geldiklerini dile getirdi. Herkesin kendilerini 30 Mart'ta göreceğini ifade eden Demirtaş, "Çünkü biz rüşvet ve yolsuzlukla başa gelmedik. Bizi görmek isteyen, değer ailelerimize ve annelerimize baksın. Bizim öyle çelik kasa ve ayakkabı kutuları dolan paralarımız yok. Dişimiz ve tırnağımızla bu günlere geldik. Bedeli neyse ödedik ama diz çökmedik. Onun için biz bir halk hareketiyiz. Sizin sayenizde başımız dik yürüyoruz" dedi.

'Hiçbirinizden yana değiliz'

Yolsuzluk operasyonuna dikkat çeken Demirtaş, bu olaylara parti olarak taraf olmalarının beklendiğini söyleyerek, hiçbirinden yana olmayacaklarını ifade etti. Demirtaş, "Kendi evlerinde kasalarda milyonlarca para saklayanlar Müslüman olabilir mi? Bir taraftan imamın ordusu, bir taraftan Mustafa Kemal'in askerleri, bir taraftan da Tayyip'in hırsızları var. Biz hiçbirinizden yana değiliz. Biz sizin paralel devletinizden de rüşvet yolsuzluk yapan devletinizden de hesap soracağız. Bugüne kadar biz Müslümansız deyip de bunlar kadar İslam'ı kirleten yoktur" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Demirtaş ve Önder alkış ve sloganlar eşliğinde seçim bürosunun açılışını yaptı. BDP heyeti açılış ardından ise Mardin'de yapılacak etkinliğe katılmak için yola çıktı.

 DİHA/ADIYAMAN




Adıyaman'ın adayları tanıtıldı

BDP Adıyaman İl Örgütü, 2014 yerel seçimleri adaylarını Bozdoğan Otel'de verdiği yemekle tanıttı. BDP ve HDP Adıyaman İl Örgütleri, sendika, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı tanıtım yemeğine HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de katıldı. BDP'nin Adıyaman il, ilçe ve belde belediyeleri için göstereceği adaylar şöyle:
Adıyaman-Erdal Yavaş, Kahta-Mehmet Polat, Besni-Şevket Korkmaz, Gerger-Bilal Toktamış, Çelikhan-Mehmet Ünal, Bulam beldesi-Mehmet Çalğan, Kömür beldesi-Hüseyin Yukka, Balyan beldesi-Rıza Büyükkaya, Suvarlı beldesi-Sinan Oğuz, Şambayat beldesi-Aziz Oğuz, Çakırhöyük beldesi-Hacı Doğan.
Adıyaman'ın Gölbaşı ve Samsat ilçeleri ile yapılan aday adaylık başvuruları ile sonuçlanmadı.