Belgeselci Tekin ile dayanışma

Toplum/Yaşam Haberleri —

Sibel Tekin’e Özgürlük

Sibel Tekin’e Özgürlük

  • Tutukluluğunun birinci ayında Free Sibel Tekin (Sibel Tekin’e Özgürlük) kampanya grubunun düzenlediği hashtag için digital medyada çok sesli, çok renkli, çok dilli bir dayanışma gerçekleşti.

ERDOĞAN ALAYUMAT

17 Ocak Salı 21:12’de başlayan #sibelyanımdaydı hashtag’i 4 bine yakın tweet ile tutuklu belgeselci Sibel Tekin’in sesini Türkiye gündemine taşındı. Belgesel yönetmeni ve Hacettepe Üniversitesi’de akademisyen olan Tekin yeni belgeselinin çekimlerini yaptığı sırada kadrajına infaz koruma memurlarının aracı girdiği gerekçesiyle 16 Aralık’da evine yapılan baskınla gözaltına alınıp ertesi gün çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

5 ülkeden 3 dilde 100’den fazla video

Tutuklu yönetmene destek vermek için Türkiye, ABD, Almanya, Avustralya, İngiltere gibi pek çok farklı ülkeden 118 kişiden toplanan dayanışma videoları #sibelyanımdaydı hashtag’i ile paylaşıldı. “Sibel Yanımdaydı” ve “Sibel’e Özgürlük” temalı kısa videolarda Türkçe, Kürtçe ve İngilizce dayanışma mesajları iletildi. Direnen işçilerden sanatçılara, gazetecilerden hak savunucularına, ihraç barış akademisyenlerinden sinamacılar, engelli hakları aktivistlerinden kadınlara ve LGBTİ+lara uzanan geniş bir dayanışma seferberliği yapıldı. Dicle Fırat Gazeteciler Derneği, Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu gibi gazeteci meslek örgütleri ile CHP, HDP, Halkevleri, TÖP, TİP gibi siyasi partilerden vekiller de kampanyaya kendi çektikleri videolar ile destek verdi.

İlk duruşma 23 Şubat’ta

Bilgisayarlarına, dijital görüntü, belgesel arşivi, kameraları ve bazı kitaplarına el konulan Tekin Sincan Kadın Kapalı Cezaevi’nde. Tekin için oluşturulan dayanışma kampanyası Free Sibel Tekin (Sibel Tekin’e Özgürlük) Twitter ve Instagram üzerinden tutuklandığı günden bu yana sürüyor. Tekin’in ilk duruşması 23 Şubat’ta saat 11:40’ta Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Dayanışmaya davet

Sibel Tekin’e Özgürlük kampanyasını ve Tekin’e yönelik gelişme ve çağrıları takip edebileceğiniz sosyal medya linkleri:

https://twitter.com/FreeSibelTekin 

https://www.instagram.com/freesibeltekin/

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.