‘Beritan Sarya’ hesabına 5 yıl hapis

Kadın Haberleri —

Beritan Canözer

Beritan Canözer

  • Gazeteci Beritan Canözer hakkında kendisine ait olmayan dijital medya hesabı gerekçesiyle hazırlanan iddianamede savcı 5 yıla kadar hapis cezası istedi. 

Gazeteci Beritan Canözer hakkında kendisine ait olmayan dijital medya hesabı gerekçesiyle hazırlanan iddianamede savcı 5 yıla kadar hapis cezası istedi. 

Hakkında sürekli davalar açılan Jinnews muhabiri Beritan Canözer’e yeni bir dava daha açıldı. Canözer’e ait olmayan ‘Bêrîtan Sarya’ dijital medya hesabından yapılan paylaşımlar gerekçe gösterilerek, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan davada Canözer, “basın yayın yoluyla örgüt propagandası yapmak” ile suçlandı.

4 Nisan 2021’de evine yapılan baskın sonrası 4 gün gözaltında tutulan Canözer, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Daha önce kendi adına kayıtlı twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle soruşturmalar açılan Berîtan Canözer, ısrarla kendisine ait olmadığını belirttiği, ‘Bêrîtan Sarya’ hesabından yapılan paylaşımlar nedeniyle ‘5 yıla hapis cezası’ ile yargılanacak. İlk duruşma Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 31 Mart’ta görülecek.

AMED

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.