
Peygamberler Kenti Riha'yı Demokratik Özerklik ile buluşturmada kararlı olan Kürdistanlılar; Berlin Urfa Yerel Seçimlerini Destekleme Komitesi öncülüğünde çalışmalarını yürütüyor. 30 kişiden oluşan komisyonda, ağırlıklı Heweng (Bozova) ilçesi ve köylerinden temsilciler yer alıyor.
Dayanışma gecesi 2 Mart'ta
Uzun süredir Berlin'de çalışmalarını sürdüren komisyona, oluşturulan 6 alt komisyon da destek veriyor. Şimdiye kadar gerçekleştirilen iki toplantıya çok sayıda kişi katıldı. Öte yandan Riha'daki seçim çalışmalarına katılmak üzere Berlin’den bir grubun gönderilmesi de planlanan çalışmalar arasında yer alıyor. Yine 2 Mart'ta Berlin'de BDP ile bir dayanışma gecesi de düzenleyecek olan Rihalılar, katılımın yüksek olmasını bekliyor.
Ayrıca seçim çalışmalarını, Riha’nın köy ve ilçelerine göre planlayan komisyon, bu faaliyetlerin seçim gününe kadar sürdürüleceğini kaydetti.
HIDIR ATEŞ/BERLİN