Beyaz Tülbentlerle ‘Özgürlüğe Yürüyoruz” buluşması

Kadın Haberleri —

.

.

  • TJA, “Kadın kırımına, ırkçılığa, savaşa ve tecride karşı özgürlüğe yürüyoruz” şiarıyla 19 Eylül’de alanlarda olacak. TJA üyesi Güldem Doğan, yürüyüşü beyaz tülbentlerle gerçekleştireceklerin belirtti.

DİREN YURTSEVER/MA

Tevgera Jinên Azad-TJA, “Kadın kırımına, ırkçılığa, savaşa ve tecride karşı özgürlüğe yürüyoruz” şiarıyla 19 Eylül’de İstanbul’da gerçekleştirilecek buluşmaya hazırlanıyor. Yürüyüşe ilişkin bilgi veren TJA üyesi Güldem Doğan, yürüyüşü beyaz tülbentlerle yapacaklarını dile getirdi.

Kadınların haklarını sokakta kazandığını belirten Doğan, “Sokaklar, kadınlar için bir özsavunma alanıdır” dedi.
 
İktidar en çok Kürt kadınlarını hedef alıyor

Kadınların savaş politikalarına ve erkek egemen sisteme karşı uzun soluklu bir mücadele verdiğini ifade eden Doğan, “Bugün Türkiye’de onlarca Kürt kadın siyasetçinin cezaevinde tutulması, her gün onlarca kadının şiddete, tecavüze maruz kalması bir kadın kırımıdır. Kapı önünde oynayan Cemilelerin, Taybet anaların katledilmesiyle, Deniz Poyrazların ve daha nice Kürt kadının katledilmesiyle anlıyoruz ki devlet ve iktidar en çokta Kürt kadınları hedef alıyor” diye konuştu.

.
Caption


 
Tecrit itaat ettirmek demektir

Ülkede ölümlerin ve şiddet ortamının olmadığı, barışın konuşulduğu tek dönemin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın  üzerindeki tecridin kısmen de olsa kalktığı dönemler olduğuna dikkat çeken Doğan şöyle dedi: “Tecrit politikası artık sadece zindanlarda olan bir şey değil. Evin içinde, işyerinde, hatta sokakta kendini gösteriyor. Tecrit haksızlık karşısında sesini çıkaramayan ‘bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ mantığında yaşayan bir toplumda vücut buluyor. Tecrit, toplumu nefessiz bırakmak, itaat ettirmek demek. Bugün kadınlara yapılmak istenen de budur.”

Tecrit ile erkeğe, devlete, aileye koşulsuz itaat ve iktidarı besleyecek bir dinamizm yaratılmak istendiğine dikkat çeken Doğan, kadın bedeninin işgal ve tecavüzünün iktidarın kendini var etme hali olduğunu söyledi.

Özgürlüğe ihtiyacı olan biz kadınlarız

Irkçılık, kadın kırımı, savaş ve tecrit gibi konuların birbiriyle tarihsel bir ortaklığının olduğuna dikkat çeken Doğan, bu sorunların çözümünün kadın özgürlüğüyle bağlantılı dile getirdi. “Özgürlüğe ilk ihtiyacı olan biz kadınlarız. Sorumluluk yine en çok bize düşüyor” diyen Güldem Doğan, “Kadın kırımına, ırkçılığa, savaşa ve tecride karşı özgürlüğe yürüyoruz” şiarıyla yapacakları buluşmaya katılım çağrısında bulundu.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.