Beynimiz 160.000 yıldır hep aynı!

Toplum/Yaşam Haberleri —

.

.

  • İsviçre’deki Zürih Üniversitesi’nden Christoph Zollikofer ve meslektaşlarının yaptığı araştırmaya göre, beynimizin şekli 160.000 yıldır neredeyse değişmedi.

İsviçre’deki Zürih Üniversitesi’nden Christoph Zollikofer ve meslektaşlarının yaptığı araştırmaya göre, beynimizin şekli 160.000 yıldır neredeyse değişmedi. Bilim insanları insan kafatasının son 160.000 yıldaki fiziksel dönüşümü, muhtemelen daha önce düşünüldüğü gibi beynin evriminden değil, diyet ve yaşam tarzı değişikliklerinden dolayı yüzdeki değişikliklerden kaynaklandı.

Arkeofili’de yer alan habere göre 200.000 yıl öncesine dayanan erken modern insanların kafatası ya da beyin kabuğu, günümüzdekilerden çok farklı değil, ancak önemli ölçüde farklı bir şekle sahip, bu da beynin zamanla daha yuvarlak hale geldiğini düşündürüyor.

Önde gelen hipotez, aletlerin ve sanatın gelişimi gibi davranış değişikliklerinin Homo sapiens beyninin şeklinin ve dolayısıyla onu koruyan kafatasının değişmesine neden olduğu yönünde.

İsviçre’deki Zürih Üniversitesi’nden Christoph Zollikofer ve meslektaşları, Etiyopya ve İsrail’de bulunan ve aralarında H. sapiens’in yanı sıra Homo erectus ve Neandertal örneklerinin de bulunduğu 50 hominin kafataslarını karşılaştırma amacıyla dijital olarak restore ettiler. Fosillerin üç boyutlu modelleri daha sonra 125 modern insan örneğiyle karşılaştırıldı. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.