Biden: Netanyahu çözüme engel değil

Dünya Haberleri —

Gazze/ Foto:AFP

Gazze/ Foto:AFP

  • İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Amerika, Avrupa ve BM'nin bir Filistin devleti kurulması yönündeki çağrılarını bir kez daha reddetti. ABD Başkanı Joe Biden ise Netanyahu'nun iktidarda olmasının iki devletli çözümün önünde engel olmadığını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, İsraiI Başbakanı Benyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde bağımsız bir Filistin devleti kurulmasına yönelik olası çözümler hakkındaki görüşlerini bir kez daha dile getirirken, “ordusuz Filistin devleti” seçeneğini de alternatif çözümler arasında gösterdiği kaydedildi.

Görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında Netanyahu’nun  “iki devletli çözüme karşıyım” ifadelerine karşın Biden, Netanyahu'nun iktidarda olmasının iki devletli çözümün önünde engel teşkil etmediğini söyleyerek şöyle dedi: “İki devletli çözümlerin çeşitli türleri var. BM'ye üye olup hala kendi orduları olmayan birçok ülke var. Bazı eyaletlerde sınırlamalar var ve bence bunun işe yarayabileceği yollar var.”

25 bin Filistinli katledildi

Hamas Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 25 bin 105 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı.Bakanlığa göre son 24 saatte en az 178 kişi İsrail saldırılarında ölürken, 107 günde 65 bin 681 kişi de yaralandı.

Birleşmiş Milletlere (BM) göre kuşatma altındaki küçük bölgenin 2,4 milyonluk nüfusunun en az 1,7 milyonu yerlerinden edildi. Uluslararası örgütler halkın her şeyden yoksun olduğu, kıtlık ve salgın hastalık riskiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunuyor.HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.