Bild’in Genel Yayın Yönetmeni taciz suçlamasıyla görevden alındı

Dünya Haberleri —

Bild gazetesi

Bild gazetesi

  • The New York Times gazetesi, Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi olan Bild’in Genel Yayın Yönetmeni Julian Reichelt'in, taciz iddiaları nedeniyle görevinden alındığını yazdı.

 

Cinsiyetçi içeriği, kışkırtıcı ve sol karşıtı haber diliyle çokça eleştiri konusu olan ancak bir paradoks olarak Almanya’nın en çok satan gazetesi arasında yer alan Bild gazetesi taciz iddialarıyla ülkenin gündemine oturdu.

The New York Times gazetesi, Bild’in Genel Yayın Yönetmeni Julian Reichelt’in tacizle suçlandığını ve iddialar nedeniyle görevinden alındığını duyurdu. Habere göre, Reichelt bazı kadın çalışanları taciz etti, özellikle genç kadınlara mobbing uyguladı ve kimi çalışanları ise haksız yere uygun olmadıkları pozisyonlara terfi ettirdi. Alman Tagesschau gazetesi de Reichelt’in fiziki ve psikolojik tacizlerine maruz kalan bazı kadınların psikolojik tedavi gördüğü yazdı.

Magazinel ve asparagas haberleriyle bilinen Bild gazetesinin Reichelt’ten boşalan koltuğuna ise Welt Am Sonntag Genel Yayın Yönetmeni Johannes Boie’nin getirildiği bildirildi.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.