Bir imza bile yargılamaya yakınlaştıracak

Kadın Haberleri —

.

.

  • Hamburg, Frankfurt ve Dresden kentlerinde ‘Diktatörlüğü Yargılamak İçin 100 Neden’ kampanyası için imza stantları açıldı. 

 HABER MERKEZİ

TJK-E’nin Kasım ayında başlattığı ‘Diktatörlüğü Yargılamak İçin 100 Neden’ kampanyası için çalışmalar hızla sürüyor. Pazar günü Almanya’nın Hamburg, Frankfurt ve Dresden kentlerinde kadınlar imza topladı.


Hamburg’un Altona semtinde açılan stantta, AKP hükümetinin cins kırımı politikaları sonucunda öldürülen kadınların fotoğrafları sergilendi. Etkinlik sırasında bir konuşma yapan aktivist Anja Flach, “Atılacak her imza, gösterilen her türlü duyarlılık, diktatörün yargılanmasını bir adım daha yaklaştıracaktır. Erdoğan düşünen, sorgulayan ve özgür bir dünyada yaşamak isteyen tüm kadınlara düşmandır. Dökülen her kadının kanında onun eli var. Katiller onun politikasından güç alarak cinayet işliyorlar. Çünkü ceza almayacaklarını biliyorlar. Kadın kırımı ve cinayetleri Kürdistan’da bilinçli bir şekilde devletin bir politikası olarak yapılıyor” dedi.

Hamburg Rojbin Kadın Meclisi bileşenlerinin organize ettiği stant, “Jin, Jiyan, Azadî” sloganları ile sona erdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dresden’de Uta Kadın Meclisi ve Alman aktivistlerin açtığı imza standında ise katledilen kadınların resimleri asıldı. ‘Kadın Kırımını Durdurun’ ve ‘Birlikte Savaşalım’ pankartı açan aktivistler, çok sayıda imza topladı. 

Katil belli, yargılanmalı

Frankfurt’ta Frankfurt’ta Women Defend Rojava ile Amara Kadın Meclisi, “Bizi öldüren sevgi istemiyoruz”, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Direnen kadın güzelleşir” şiarı ‘14 Şubat Sevgililer Günü’ne karşı eylem düzenledi. Women Defend Rojava ile Amara Kadın Meclisi tarafından organize edilen eylemde, TJK-E’nin başlattığı kampanya kapsamında katledilen kadınların resimleri sergilendi. Onlarca imza toplandığı eylemde, “Katil bellidir, yargılanmalıdır” mesajı verildi.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.