Bir yalan ve sahtekarlık imparatorluğu

Fehim IŞIK yazdı —

  • Hakikate rağmen AKP hala montaj video üzerinde tepinmeye ve yalan imparatorluğu üzerinden siyaset üretmeye devam ediyor. Video, Saray'a bağlı İletişim Başkanlığı denen trol ve algı operatörlüğü kurumunun başındaki Fahrettin Altun prodüksiyonun üretimiydi. 

Türkiye günlerdir AKP tarafından servise konulan bir videoyu konuşuyor. Erdoğan'dan İbrahim Kalın'a, Bahçeli'den Süleyman Soylu'ya faşist iktidarın tüm önde gelenleri bu video üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu ile PKK yöneticilerinin seçimlere destek amacıyla ortak bir reklam videosu çektiğini ileri sürdüler. Bir de hazırladıkları sahte videoları mitinglerde, televizyon ekranlarında gösterdiler.

Erdoğan sığındığı bu yalanı promtersiz konuştuğu bir televizyonda kendisine sorulan çanak soruya rağmen itiraf etti. “Montaj ya da şu bu fark etmez” dedi. Kısa süre sonra bu itirafını unutup videonun doğruluğunu gençlerin kıvrak zekasıyla açıklamaya kalkıştı. Oysa sığındıkları yalan üzerinde arsızca tepinen kendileriydi. Video da denildiği gibi öyle gençlerin üretimi falan değil, Saray'a bağlı İletişim Başkanlığı denen trol ve algı operatörlüğü kurumunun başındaki Fahrettin Altun prodüksiyonun üretimiydi. Bu video, tutumuyla Hitler faşizminin propaganda bakanı Goebbels'i aratmayan Fahrettin Altun'un ilk üretimi de değildi üstelik.

Buraya kadar anlatılan Erdoğan faşizminin kirli yüzünün küçük bir kısmı. Peki işin hakikati ne? Bunu anlamak için bir başka habere bakmakta yarar var.

Tarih 15 Ağustos 2021...

PKK yürütme Komite Üyesi Murat Karayılan PKK'nin ilk kurşunu sıktığı 15 Ağustos Diriliş Bayramı'nın 37'inci yıldönümü nedeniyle Stêrk TV'ye Kürtçe bir açıklama yapmış ve bu açıklama aynı gün Fırat Haber Ajansı'nda da yayımlanmıştı. Murat Karayılan bu açıklamasında kutlama mesajının yanı sıra Kurdistan özgürlük gerillalarının Türk ordusunu Heftanîn'den Zap'a nasıl dize getirdiğini, nasıl adım atamaz hale düşürdüğünü de anlatıyordu.

Murat Karayılan bu konuşmasında, “Geçtiğimiz yıl 15 Ağustos’un 36. Yıl kutlamasında ne söyledik? Dedik ki! Biz düşmanı Heftanîn’de sersemlettik. Eğer Zap’a gelirse onu ezeceğiz. Şimdi bu aşamadayız. Bu sıradan bir durum değil. Biz yükün altındayız ve biz düşman hala ilerlemeye devam edecekse, onu yok edeceğiz, diyoruz. Bu güç, bu irade Kurdistan özgürlük gerillasında var.” demişti.

AKP faşizmi, Murat Karayılan'ın bu konuşmasını 'haydi' sözcükleriyle montajlayarak alanlarda gösterirken gerillaların "Bijî Serok Apo" sloganları eşliğinde alkışlarla Diriliş Bayramı'nı kutlaması yaptığı bölümü de videoya eklemeyi unutmamış. Bu bölümleri “haydi” sözleriyle montajlamıştı.

AKP'nin A'dan Z'ya sarıldığı tüm yalanlar bu kadar aşinayken durumu ele alıp inceleyen kurumlardan biri de Teyit Org oldu. Teyit Org tarafından yapılan detaylı incelemede AKP'nin sadece Millet İttifakı’nın kampanya videosu üzerinde oynayarak Murat Karayılan ile montajladığı video değil, Esenboğa ve Harran havalimanlarının AKP döneminde yapıldığı iddialarından, Kemal Kılıçdaroğlu'nun TOKİ'yi kapatacağını söylediği iddiasına kadar onlarca yalan ifşa edildi. Teyit Org Erdoğan'ın seçim sürecindeki diğer yalanlarını dijital medya platformlarından da yayımladı.

Tüm bu hakikate rağmen AKP hala montaj video üzerinde tepinmeye ve yalan imparatorluğu üzerinden siyaset üretmeye devam ediyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.