Birbirimizi daha çok duymalıyız

Kadın Haberleri —

Yeşil Sol Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya

Yeşil Sol Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya

  • Yeşil Sol Parti Amed Milletvekilli Adalet Kaya, yerelden örgütlenmenin öneminin bir kez daha görüldüğünü söyledi. Kaya, "Faşist rejime karşı zaten mücadele ediyorduk, şimdi bu mücadeleyi daha da büyüteceğiz. Daha örgütlü ve birbirimizi daha çok duymamız, dinlememiz gerekiyor" dedi.

JINHA'dan Medine Mamedoğlu'na konuşan Kaya, iktidarın devletin bütün kaynaklarını, bütün organlarını kullandığını belirterek, muhalefetin ise yetersiz kaldığını söyledi. Kürt halkının her iki turda da faşist sisteme itirazlarını net bir şekilde gösterdiğini vurgulayan Kaya, bu seçim sürecinde kendilerinin de ders çıkarması ve özeleştiri vermesi gereken birçok konu olduğunu kaydetti. Kaya, “Bizler de bu seçim sürecinden çok şey öğrendik. Bizim de kendimize birtakım dersler çıkarmamız lazım. Özellikle örgütlenme konusunda, yerel örgütlenmenin çok önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bütün muhalif partilerin, AKP-MHP faşist rejiminin manipüle ederek oluşturduğu zemini sarsabilmek için yeni bir örgütlenme modeliyle ilerlemesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Umutsuzluğa yer yok

Bütün eleştiri ve eksikleri ölçüp tartarak mücadeleyi daha da büyüteceklerini söyleyen Adalet Kaya, şunları dile getirdi: “Kaybettirmeye yönelik bir politika izledik. Yolumuz 3. Yol ve bu stratejinin halkta da karşılığı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden umutsuzluğa kapılmamak gerekiyor. Faşist rejime karşı zaten mücadele ediyorduk, şimdi bu mücadeleyi daha da büyütüp sürdüreceğiz. Bunun için de daha örgütlü ve birbirimizi daha çok duymamız, dinlememiz gerekiyor.” AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.