Biz kahramanların annesiyiz

  • Kilyos Mezarlığı’nda kaldırıma gömülen Leyla Kaya’nın cenazesi ailesi tarafından teslim alındı. Anne Halide Kaya, diğer ailelere seslendi: ”Cesaretle, gururla gelip cenazelerini alsınlar, sahip çıksınlar. Biz anneyiz, biz kahramanların anneleriyiz. Gelin cenazelerinizi alın.”

 

Bitlis’in Oleka Jor Mahallesi’nde bulunan ve 19 Aralık 2017’de yıkılan Garzan Mezarlığı’ndan ailelerden habersiz çıkarılarak İstanbul’da bulunan Kilyos Mezarlığı’ndaki kaldırıma defnedilenlerden PKK’li Leyla Kaya’nın cenazesi, ailesine teslim edildi. DNA örneği eşleşen anne Halide Kaya, aralarında Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) Eşbaşkanları Sultan Karasu ve Şehmus Işık’ın da bulunduğu çok sayıda kişiyle Zincirlikuyu Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gitti. Burada yapılan işlemlerin ardından Kaya’nın cenazesinin alınması için Kilyos Mezarlığı’na geçildi. Kilyos’ta, Kaya’nın kemikleri plastik saklama kutusu içerisinde aileye teslim edildi. Kemikleri kutu ile birlikte kefene saran aile, Muş’un Varto ilçesine doğru yola çıktı.

Garzan Mezarlığı’nın yıkılarak cenazelerin sürekli taşınmasını zulüm olarak niteleyen anne Kaya, “Bugün Türkiye bu zulmü bize reva görüyor. Ama şunu unutmasın ki; bize yaptıkları zulmü aslında kendine yapıyor. Cumhurbaşkanı’nın sürdürdüğü zulüm akıl işi değil. Bize ne kadar zarar veriyorsa o kadar kendisine de zarar veriyor. Bu zulmün sonu herkese acıdır” dedi. 

Diğer ailelere çağrı yapan Kaya, şunları ifade etti: “Cesaretle, gururla gelip cenazelerini alsınlar, sahip çıksınlar. Biz anneyiz, biz kahramanların anneleriyiz. Gelin cenazelerinizi alın. Çocuklarımız böyle değerli bir yolda emek verdiler mücadele ettiler buna sahip çıkmalıyız, onlarla gurur duymalıyız. Halkları için mücadele ettiler, böyle değerli bir yolda kendilerini feda ettiler.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.