Bölücü

Forum Haberleri —

.

.

  • HDP kadar başınıza taş düşsün, HDP size ne yaptı? Gidip Edirne’nin Saçlı Müsellim köyünde köylülere dışkı mı yedirdi? Trabzon’un Kısarna, Sayvan, Fatih köylerini mi boşalttı. Çeşme, Seferhisar, Sığacık, Foça, Bodrum’da evlere gece yarısı baskınlar düzenleyip insanları mı tutukladı?
  • Birisi ülkeyi laik olanlar-olmayanlar diye bölmüş, biri Müslüman olan-olmayan diye bölmüş, bir diğeri Türkler ve diğerleri diye bölmüştü zaten. Bu kadar bölücülük yapmış Türk siyasi partileri HDP’yi bölücülükle suçluyor!

OKTAY CANDEMİR

İyi günlerinde 'Terörist’ diyorlar ama kötü günde aynı masada oturuyorlar.

3 sene önce HDP’nin oyları ile İstanbul, Ankara gibi belediyeleri kazanan Millet ittifakı, bugün HDP ile AKP bir araya geldi diye propaganda yapıyor.

Bir iki ay sonra muhalefet HDP ile oturursa, bu defa da iktidar kanadı (özellikle Devlet Bahçeli) muhalefeti ‘vatana ihanet’ ile suçlayacak. Bu nasıl bir utanmazlık, nasıl bir aymazlıktır! Türk siyasi partilerinin bir karakteri, bir omurgası yok. Biliyorum, bunlardan istenecek en son şeydir ama birazcık duruşunuz, bir çizginiz olsun.

Şimdi herkes daha iyi anlıyor; neden Kürt sorunun çözümünü istemediklerini. İşte bu yüzden istemiyorlar. Sorunu çözmek yerine, faşizmi körükleyerek onun üzerinde iktidar olmayı tercih ediyorlar. Yani aslında kan üzerinden siyaset yapıyorlar.
HDP buna karşı durarak, barışı, çözümü ve demokrasiyi savunduğunda ‘bölücü, terörist, vatan haini’ oluyor. 

Birisi ülkeyi laik olanlar-olmayanlar diye bölmüş, biri Müslüman olan-olmayan diye bölmüş, bir diğeri Türkler ve diğerleri diye bölmüştü zaten. Bu kadar bölücülük yapmış Türk siyasi partileri HDP’yi bölücülükle suçluyor!

Sansür yasası çıkarıyorlar ve diyorlar ki; “Yaptığınız haberi ispat etmek zorundasınız, aksi takdirde cezaevine gireceksiniz.” 

Peki, bu yasa bize uygulanırken neden siyasetçilere uygulanmıyor. Dün söylediğini bugün inkâr eden, seçimlerde vaatlerde bulunan ama bu vaadini yerine getirmeyen siyasetçilerin ‘dolandırıcılık’ suçunu işledikleri gerekçesiyle yargılanması gerekmiyor mu?

İlk karşı çıkacak kişi Devlet Bahçeli olur, onun kadar kıvrağını bu topraklar görmedi.

Bunu ne AKP ister, ne CHP ne de İYİ Parti ister. Çünkü böyle bir şey yasallaşırsa hepsi toptan mahpusu boylar. Bunu çok iyi biliyorlar.

Emin olun böyle bir yasa tasarısı meclise gelsin evet diyecek tek parti HDP olur!

Bu yüzden bakmayın ‘terörist, bölücü’ falan dediklerine. Bunlar uydurdukları gerekçeler, HDP’yi tam da saydığım sebeplerden ötürü istemiyorlar. HDP, arı kovanına çomağı soktuğu için hepsi huzursuz oluyor ve hep birlikte HDP’ye saldırıyorlar.

Bakın fark şudur; Toplum kuyuya düştüğünde HDP elini uzatır ama diğerleri kurtarmanın şartı olarak kuyunun başında oy pazarlığı yapar.

HDP kadar başınıza taş düşsün, HDP size ne yaptı? Gidip Edirne’nin Saçlı Müsellim köyünde köylülere dışkı mı yedirdi? Trabzon’un Kısarna, Sayvan, Fatih köylerini mi boşalttı. Çeşme, Seferhisar, Sığacık, Foça, Bodrum’da evlere gece yarısı baskınlar düzenleyip insanları mı tutukladı?

HDP Eş Genel Başkanı çıkıp; “Bunlar 10-15 çocuk yapıyor, Kürtlerde çok çocuk yapsın” mı dedi? 

HDP’li bir milletvekili, "AKP-MHP’ye oy veren haşereler katledilsin” mi dedi?

Bir HDP milletvekili bunu söyleseydi bu ülkede neler olurdu, düşünebiliyor musunuz? Dünyanın başka bir yerinde; bir siyasetçi bunu söylese muhtemelen hasta denilerek tedavi altına alınırdı.

Sözüm ona Gazeteci Nedim Şener: “HDP’ye oy veren 6 milyon kişi, benim askerime kurşun yağdırıyor” demedi mi? Bir kere bile olsun HDP’li bir siyasetçiden ya da bir gazeteciden bu tip bir açıklama duydunuz mu?

Onlar her şeyi söyleyecek; katletmekten, öldürmekten söz edecek ama HDP bölücü, onlar vatansever olacak.

HDP sizin her an vuracağınız abalı değil, 6 milyon seçmeni olan siyasi bir partidir. 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan sonucu bir türlü içinize sindiremediniz, zamanı geldiğinde onu da sindirmiş olacaksınız ama korkarım ki o zamana kadar iş işten geçmiş olacak. 

Ha diyelim ki sindiremediniz bu durumu, o zaman Haziran 2023’ten sonra daha fazlasına razı olacaksınız. Biz şimdiden diyelim de, gerisini siz bilirsiniz!

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.