Boyun eğmedi, eğmeyecek

  • Cizre’deki abluka ile halkın yaşam alanlarının yakılıp yıkıldığını belirten HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Zilan Ecevit, “Kürtler hiçbir baskıya karşı bugüne kadar boyun eğmedi, eğmeyecektir” dedi. 

Son bir haftadır kapsamlı siyasi soykırım operasyonlarının muhatabı olan HDP Cizre İlçe Örgütü, 2016’da ilan edilen sokağa çıkma yasağının yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Parti binası önünde yapılan açıklamaya, sokağa çıkma yasakları sırasında hayatını kaybedenlerin aileleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, HDP yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği’nin (MEBYA-DER) yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklama esnasında, “14 Aralık Cizre ablukasını unutmayacağız” yazılı pankart açıldı. 

HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Zilan Ecevit, sokağa çıkma yasaklarının bu topraklardaki en büyük hukuksuzluk, insan hakları ihlalleri ve vahşet tablolarından biri olarak insanlık tarihine geçtiğini söyledi. Bu saldırgan, faşizan uygulamaların ardından derin bir insani ve sosyal yıkımın gerçekleştirildiğini kaydeden Ecevit, yaşananları özetledikten sonra “Bir kez daha ifade etmek istiyoruz ki; Kürt halkı hiçbir baskıya karşı bugüne kadar boyun eğmemiştir. Bundan sonra da boyun eğmeyecektir” diye konuştu.

Açıklama, “Şehît Namirin” sloganıyla sona erdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.