Güney Kürdistan’ın Bradost bölgesinde bulunan 140 köyün sakinleri adına uluslararası toplum, Irak hükümeti ve Federe Kürdistan bir mektup gönderilerek, Türk askerlerinin bölgeden çıkarılması istendi.
2 bin kişinin imzasını taşıyan bir mektup hem Irak hem de uluslararası kurumlara gönderildi. Köylüler, Birleşmiş Milletler, Irak ve Federe Kürdistan hükümetlerinden bölgedeki Türk askeri varlığına son verilmesi ve bombardımanların durdurulmasını istedi. Mektupta Türk işgal güçlerinin bombardımanlarının bölge sakinlerinin yaşamını tehlikeye attığına vurgu yapılarak, “Yaylalarımız, yaşam kaynaklarımızdır. Yaylalarımıza çıkamıyoruz. Türk devletinin gece boyu süren hava hareketliliği, çocuklarımızın uyumasını da engelliyor” denildi.
Mektupta, şunlar kaydedildi: “Türk devleti, topraklarımızın 20 kilometre kadar içerisine girdi, yüzlerce köyümüz boşalmış durumda. Şêladizê, Mêrgesor, Qendil, Qeladizê, Lêlan, Bermizê, Kejek halkı katledildi. Sadece Kendakolan yaylalarında 40 kişi katledildi. Bu ölümlerle elinize ne geçti?.” diye belirtildi.
Bombardımanlara PKK’nin bahane edilmesine de dikkat çeken köylüler, “PKK bizim bölgemizde yok. PKK bizim aramızda değil ve PKK ile ilişkilerimiz yok” dedi.
DİHOK