Brüksel’de Artsakh’ı konuştular

Dünya Haberleri —

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan

  • Paşinyan ile Aliyev, AB Konseyi Başkanı Charles Michel eşliğinde Brüksel'de Artsakh’ı (Dağlık Karabağ) konuşmak için bir araya geldi.

Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan savaş sonrası ihtilaflı hale gelen sınır hattında ve Artsakh’ta (Dağlık Karabağ) çatışmaların gölgesinde Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Brüksel'de görüştü.
Paşinyan ile Aliyev arasındaki görüşmeler Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel'in himayesinde gerçekleşti. Charles Michel'in ofisinden yapılan açıklamaya göre, ikili yerel saat ile 14.00'da görüşmeye başladı. İki ülke arasında Dağlık Karabağ sorunun çözüme kavuşturulması için bir süredir barış görüşmeleri yapılıyor.

Çatışmalardan bir gün sonra
Konsey Başkanı Michel cumartesi akşamı Paşinyan ile, pazar sabahı ise Aliyev ile ikili bir toplantı yaptı. Görüşmeler, iki Kafkas ülkesi arasında sınırda yaşanan yeni çatışmalardan bir gün sonra düzenlendi. Erivan cuma günü bir askerin Azerbaycan güçleri tarafından öldürüldüğünü, iki askerin de yaralandığını duyurmuştu.
Azerbaycan Savunma Bakanlığı perşembe günü sınırda Ermenistan güçleri ile çatışma çıktığını ve bir Azerbaycan askerinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Ermenistan basınında çıkan haberlerde ise çatışmalarda 4 Ermenistan askerinin yaralandığı kaydedilmişti.
Bakü'nün 23 Nisan'da Ermenistan'ı Dağlık Karabağ’a bağlayan tek güzergah olan Laçin koridorunun girişine ilk yol kontrol noktasını kurmasını gerilimi daha da yükseltti. 
Paşinyan Azerbaycan'ı Brüksel'de planlanan görüşmeleri "baltalamaya" çalışmakla suçladı ve toplantıda Aliyev ile bir barış anlaşmasına varma şansının "çok az" olduğunu söyledi. BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.