Hamburg Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ayrıca bu cezanın, 5 sene boyunca sicil kayıt dosyasında bulundurulması kararlaştırıldı. 

İlhami Akter hakkında açılan bu davanın kendisini yıldıramayacağını ve Kobanê direnişinin kendisi için gurur kaynağı olduğunu söyledi. 


Kobanê ile gurur duyuyorum

Savcının kendisi hakında 6 ay, iki haftaya tekabül eden para cezası ve üç ay hapis cezası istediğini belirten Akter, buna karşılık hakimin buna karşın 6 bin Euro ceza verdiğini söyledi.

Kobanê protestolarına katıldığı gerekçesiyle hakında dava açılan ilk kişi olduğunu belirten Akter, iddia edildiği gibi polise taş atmadığını ve özür dilenecek bir şey yapmadığını söyledi.

Sadece Kobanê’de değil, nerede bir baskı varsa buna karşı çıkmanın bir insanlık görevi olduğunu belirten İlhami Akter, bu cezanın kendisine Kürt olduğu gerekçesiyle verildiğini vurguladı. 

Akter, “Mağdur olduğumuz yetmiyormuş gibi bir de cezalara çarptırılarak terörize edilmek isteniliyoruz. Kobanê için ceza almayı bir onur meselesi olarak gördüğüm için de kararı temyize göndermeyeceğim. Bundan sonra da demokratik olan tüm haklarımı kulanmaktan asla geri durmayacağım” diye belirtti. 


Çeteler cirit atarken...

“Kobanê’de kardeşlerim ölüm kalım mücadelesi verirken buna karşı kayıtsız kalamazdım” diyen Akter, devamla şunları söyledi:

“Kobanê direnişini bir insanlık direnişi olarak gördüğüm için yapılan protesto etkinliklerinde yerimi alarak demokratik hakkımı kulandıgımı düşünüyorum. Amacım asla kimseye zarar vermek olmadığı gibi polise de taş atmadım. Aynı olay bir Alman kenti içinde olsaydı tereddütsüz yine katılır, tepkimi ortaya koyardım. Demokratik bir eyleme katıldığım için bana bu cezayı reva gören Alman adalet sisteminin, polisinin, Hamburg’da adeta cirit atan DAİŞ çetelerinin sempatizanlarına göz yumması da manidardır.“


M.ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG