ABD’deki seçmenler oylarını agresif olanlara veriyor. İlk canlı yayında agresif olan olan Cumhuriyetçilerin adayı Romney, tartışmanın galibi olmuştu. Önceki gün yapılan ikinci canlı yayın tartışmasını Obama kazandı. İki hafta önce yapılan ilk açık oturumda tutuk kaldığı eleştirileri alan Obama, bu kez sergilediği tavır ve Romney’i sıkıştıran sorularıyla beğeni topladı.
Milyonlarca Amerikalının ekranları başında izlediği açık oturum sonrasında yapılan anketlere göre izleyicilerin yüzde 46’sı tartışmayı Obama’nın kazandığını düşünürken, yüzde 39’u Romney’yi başarılı buldu.
Demokrat Başkan Obama ve eski Massachusetts valisi Mitt Romney, ekonomi, issizlik, vergiler ve enerji politikasından işyerindeki kadın-erkek eşitliğine kadar çeşitli konularda birbirlerinden farklı politikalar önerdiler.
Dış politikaya ilişkin tek soru, 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Libya’nın Bingazi başkonsolosluğuna yapılan ve aralarında ABD büyükelçisinin de bulunduğu dört elçilik görevlisinin ölümüne yol açan saldırı konusunda yöneltilirken, bu konuda Obama ve Romney arasında sert bir tartışma yaşandı.
Romney, Obama’yı Libya saldırısının terör saldırısı olduğunu kabul etmesi için iki hafta beklemekle suçlarken, Obama, saldırıdan hemen sonra Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, olayı “terör eylemi” olarak nitelendirdiğini ve sorumlularının derhal bulunması için emir verdiğini hatırlattı.
ABD Başkan adayları, üçüncü ve son televizyon düellolarını 29 Ekim’de Florida’da yapacak. Bu açık oturumda adaylar bu kez dış politika konularını tartışacak.

WASHINGTON