Bunların ‘kanaat önderi’ de tecavüzcü

Kadın Haberleri —

.

.

  • Mêrdîn’in Dêrik ilçesinde halkın uyuşturucu satıcılarını engelleme talebi üzerine Derik İlçe Kaymakamlığı ve kayyum yönetimindeki Derik Belediyesi, ilçede Emniyet, Jandarma, “Sivil Toplum Örgütleri ve Kanaat Önderleri” olduğu belirtilen kişilerle toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, “N.Ç Davası”nın hükümlüsünün “kanaat önderi” olduğu görüldü.

Bakurê Kurdistan kentlerinde bir özel savaş politikası olarak gerçekleştirilen uyuşturucu ve fuhuş yaygınlaştırılıyor. Bölgede metamfetamin olarak bilinen uyuştucu madden kullanımda ise yaş ortalaması düşüyor. Uyuşturcu kullanılan çocukların sanal medyada, WhatsApp, Telegram gibi grup paylaşımlarına düşen görüntüler ise toplumsal çürümüşlüğü ortaya koyuyor. 

Uyuşturcu kullanımı ve paylaşılan görüntüler

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’ın geçtiği habere göre; birkaç aydan bu yana Mêrdîn’in (Mardin) Derik ilçesinde metamfetamin isimli uyuşturucu madde kullanan kişilere ait görüntüler WhatsApp gruplarında paylaşılıyor. Yapılan paylaşımlarda uyuşturcu madde kullanan kimi kız çocukları ile yaşatları olan erkek çocuklarına ait seks görüntüleri bulunuyor. 

İlçe sakinleri çözüm arayışında

Görüntülerin yaygınlaşması, yaşanan durum ilçe halkında rahatsızlık yarattı. Çok sayıda çocuğa ait cinsel görüntülerin ve uyuşturucu madde kullandığı görülen gençlerin görüntüleri üzerine ilçe sakinleri uyuşturucu satıcılarına engel olmak için bir takım girişimlerde bulundu. 

Yine ilçe sakinleri geçtiğimiz günlerde de yetkililerin uyuşturucu satıcılarına engel olması yönünde açıklama yaptı.

Kayyumun çözüm toplantısı  

Halkın uyuşturcu satıcılarını engelleme talebine karşı Derik İlçe Kaymakamlığı ve kayyum yönetimindeki Derik Belediyesi bünyesinde ilçede Emniyet, Jandarma, “Sivil Toplum Örgütleri ve Kanaat Önderleri” olduğu belirtilen kişilerle toplantı gerçekleştirildi. Derik Belediyesi tarafından sanal medya hesaplarında paylaşılan fotoğrafların altına “Derik Kaymakamı/Belediye Başkan V. Sn. Evren Çakır, İlçe Jandarma Komutanı Mert Özbilek, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ali Korkmaz, Kanaat önderleri, muhtarlarımız, STK üyeleri ve vatandaşlarımız ile bağımlılıkla mücadele kapsamında toplantıyı gerçekleştirdi” denildi.

Kayyumun “kanaat önderi” tecavüzcü

Toplantının yayınlanan fotoğrafında ise kentin “kanaat önderleri” sayılan ve en ön sırada oturtulan kişiler arasında N.Ç. davası olarak bilinen, onlarca kamu görevlisinin yargılandığı bir çocuğun cinsel istismarı (tecavüz) davasında hükümüm giyen Şeyhdavut D.’nin yer alması dikkat çekti. Derik Kaymakamı ve kayyumun “kanaat önderlerini” hangi kıstaslara göre ve hangi sebepten seçtiği anlaşılamadı.

N.Ç. davası

Mêrdîn’de (Mardin) 2002 yılından itibaren henüz 13 yaşındayken aralarında kaymakamlık yazı işleri müdürü, bir yüzbaşı, muhtar ve korucuların da bulunduğu 28 kişinin cinsel istismar ve tecavüzüne uğrayan N.Ç.’nin şikayeti üzerine 28 kişi hakkında dava açılmıştı. Yapılan yargılama kapsamında sanıklara alt sınırdan 5’er yıl hapis verilirken, “rıza olduğu” gerekçesiyle cezalarda indirim yapılmıştı. Yargıtay 14. Ceza Dairesi de, yerel mahkemenin "N.Ç'nin sanıklarla rızasıyla birlikte olduğu" yönündeki kararını onamıştı. Sanıklardan Şeyhdavut D.’ye de yargılama kapsamında 4 yıl 10 ay 10 gün hapis verilmişti. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.