Çalışmak değil, erkekten maaş almak zorluyor

Kadın Haberleri —

Seher Mina

Seher Mina

  • Silemanî’de geçimini şerbet ve kahve satarak sağlayan Seher Mina, iş yapmanın zor olmadığını, asıl zor olanın bir erkekten maaş almak olduğunu söyledi.

Silemanî’de geçimini şerbet ve kahve satarak sağlayan Seher Mina, iş yapmanın zor olmadığını, asıl zor olanın bir erkekten maaş almak olduğunu söyledi.

Cinsiyetçi yaklaşımlardan rahat çalışamıyoruz

Geçmişten günümüze eril zihniyete karşı mücadele eden kadınlar ekonomik alanda da özgürlüklerini sağlamaya çalışıyor.  O kadınlardan biri olan Seher Mina da, Başûrê Kurdistan’ın Silemanî kentinde şerbet ve kahve satarak ekonomik bağımsızlığını sağlamaya çalışıyor. Toplumun cinsiyetçi yaklaşımından dolayı rahat çalışamadığını dile getiren Mina, iş yapmanın zor olmadığını belirterek, asıl zor olanın bir erkekten maaş almak olduğunu söyledi.

Kadınlar güçlenmeli

Silemanî’nin Urzdî çarşısında çalışan Seher Mina, “Toplumun geliştiğini söylüyorlar ancak bu doğru değil. Biz kadınlar iş yapmak istiyoruz” dedi. Kadınların da çalışırken yorulduğunu belirten Mina, “Bütün işler zorludur, ancak kadınlar kendini güçlendirmeli” diye konuştu.

İsterse her alanda başarılı olabilir

Kadının emeğinin karşılığını alamadığını ifade eden Mina, “Kadınlar bir emek sömürüsü ile karşı karşıya” dedi. Ekonomik bağımsızılığın kadına güç kattığını söyleyen Mina, istemeleri halinde kadınların her alanda başarılı olabileceğini kaydetti.

NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.