YPG Basın Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, çatışmalarla ilgili şunlar paylaşıldı:

DAIŞ çetesinin Cizîrê Kantonu’nun batı sınırlarındaki saldırılarına karşı direniş sürüyor ve ilerlemelerine izin verilmiyor. Çete, önceki gece Til Temir ve Hesekê arasında bulunan Til Xerîta bölgesindeki Til Baz Köyü’ne sızma girişiminde bulundu. YPG/YPJ savaşçılarınan müdahalesiyle birlikte çatışma çıktı. Şiddetli çatışmalar ardından çete saldırılarını püskürtüldü. Bu alanda 8 çete üyesi öldürüldü, 4’ü de yaralandı.

DAIŞ çesi önceki gün öğle saatlerinde Til Temir’in batısında bulunan Til Nasir Köyü’ne saldırı girişiminde bulundu. Saldırı girişimini erken fark eden YPG/YPJ savaşçıları, bir konvoyu hedefledi; 3 araç imha edildi. Bu alanda 5 çete üyesinin öldürüldüğü, 2 çete üyesinin de yaralandığı tespit edildi. Öldürülenler arasında bir çetebaşı da var.


Kobanê‘de 190. gün

DAIŞ çetesinin Türk devletinin desteği ve teşvikiyle işgal edip Kürtsüzleştirmek istediği Kobanê‘deki direniş, 190. gününde.

Çetenin, Kobanê’nin güneybatısında bulunan Qereqozax Köyü çevresinde düzenlediği saldırılar önceki gün tüm günboyunca devam etti. Akşam saatlerine kadar aralıksız bir şekilde yaşanan şiddetli çatışmalar ardından tüm çete saldırıları püskürtüldü. Bu alanda yaşanan çatışmalarda, 24 çete üyesinin öldürüldüğü tespit edildi. 13 çete üyesinin cesediyle birlikte çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. 

YPG Basın Merkezi, “Bu saldırıların püskürtülmesinde önemli bir rol oynayan 2 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır” dedi. 


 ANHA/HABER MERKEZİ