Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Paris’te 6’ncı kongresini 300’e yakın delegenin katılımı ile Pazar günü Komünist Parti’nin tarihi binasında yaptı.   Kongre salonuna Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı ve “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” yazılı bir pankart ile Leyla Güven ve arkadaşlarının açlık grevine dikkat çeken bir pankart asıldı.  Kongreye çok sayıda sivil toplum örgütü, sendika ve siyasi parti temsilcisi katıldı.

Kürt siyasetçi Xebat Öcalan, TJK-F aktivisti Dilan Amed ve Villiers-le-Bel Halk Meclisi Eşsözcülerinden Yıldız Aydın divana seçilmesiyle devam eden kongrede konuşmalar ve mesajlar bölümüne geçildi.Komünist Parti Avrupa Milletvekili adayı ve Paris Belediyesi Yöneticisi olan Ian Brossat, Sol Parti Sözcüsü ve Paris Belediye Encümeni Danielle Simonnet, Yeşiller Eşsözcüsü Sandra Regol, Fransa Dostluk Koordinasyonu (CNSK) Sözcüsü Mireille Court ile France Insoumise Avrupa Milletvekili adayı ve eski milletvekili olan Sergio Coronado, Paris’te Türkiyeli Göçmen İşçiler Kültür Derneği’nde (ACTİT) süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) üyesi Özkan Özdemir ile Genel İş Sendikası (CGT) ve France Insoumise aktivisti olan Jacques Leleu kongredebirer konuşma yaptı.

Raporların aklanmasından sonra yapılan oylamalarda, 5’er kişiden oluşturulan Disiplin Kurulu, Denetleme Kurulu ve Başkanlık Divanı seçildi. Eşbaşkanlık seçimlerinde ise; Lokman Kanar ve geçen dönem de eşbaşkan olan Fevziye Erdemirci seçildi.

 

ANF/PARİS