Çelê'de kurtarma ekibi yok

Colemêrg-Çelê karayolu

Colemêrg-Çelê karayolu

  • Colemêrg-Çelê karayolunda meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi yaralandı. Çelê'de AFAD ekibinin olmaması, Colemêrg'den de dört saat sonra gelmesi tepkilere neden oldu.

Colemêrg-Çelê (Çukurca) karayolunda önceki gece meydana gelen kazada 7 kişi yaralandı. Yaralılardan Yusuf Erdemir, araç içerisinde sıkışırken, dört saat boyunca kurtarılmayı bekledi. Çelê ilçesinde AFAD ekipleri olmadığı için Colemêrg merkezden ekipler olay yerine çağırıldı. Ekipler gelene kadar Erdemir hayatını kaybetti. Erdemir'in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Yaralanan 6 kişi ise ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Kaza sonrası bölgeye giden Erdemir’in ağabeyi Şaban Erdemir, yaşananları çektiği videoyla kayda aldı. Erdemir, kardeşinin dört saattir araç altığında sıkıştığını ifade ederek, “Ambulans ve ilk yardım ekipleri burada ama kardeşim dört saattir ekipman eksikliği nedeniyle araç altında bekliyor. Buraya gelen ekiplerin ekipmanları yok. Çukurca’da ekipman ve AFAD ekibi yok. AFAD neden yok? Dört saattir Hakkari’den AFAD ekibinin gelmesini bekliyoruz. Vali, belediye başkanı ve diğer yetkililer nerede? Bu mu hizmet?” tepkisinde bulundu. 

Bölgeye ulaşan AFAD ekiplerinin kardeşini 5 dakika içinde sıkıştığı yerden çıkardığını aktaran Erdemir, “Kardeşim saatlerdir 5 dakikada yapılacak işlem için burada bekletildi ve hayatını kaybetti” dedi. COLEMÊRG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.