Cenazelerini alana kadar eylem

  • Cizîrê Bölgesi’nde yüzlerce kişi, KDP tarafından şehit edilen Rojavalı gerillaların cenazeleri için Sêmalka Sınır Kapısı önünde 9 gündür çadır eyleminde.

 

Cizîrê Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, geçtiğimiz Salı günü KDP’nin pususunda şehit düşen gerillaların cenazesinin teslim edilmesi talebiyle Rojava ve Başûrê Kurdistan’ı birbirinden ayıran Sêmalka Sınır Kapısı’nda çadır eylemi başlattı. 9 gündür devam eden çadır eylemini her gün onlarca kişi ziyaret ediyor.

Şehit Tolhildan Raman ve Serdem Cudi’nin aileleri çadır eyleminin ilk gününden bu yana KDP’ye çocuklarının cenazelerini kendilerine teslim etmesi çağrısı yapıyor.

Yüzlerce kadın gibi KDP’yi protesto etmek için Sêmalka Sınır Kapısı’na gelen Cemilê Omer, elinde şehit Tolhildan Raman’ın fotoğrafıyla KDP’ye olan tepkisini şöyle dile getirdi: “KDP, Kürt mücadelesini ve varlığını yok etmek isteyen işgalci Türk devletine destek veriyor. Bizler şehit cenazelerini alana kadar eylemimizi sürdüreceğiz.”

Cizîrê Bölgesi’nin farklı şehir ve kasabasından önceki gün gelen 26 Barış Annesi, Rojava ve Başûrê Kurdistan arasında kalan köprüde bir araya geldi. Anneler Başûrê Kurdistan’a geçip cenazeleri teslim almak istedi, ancak KDP güçleri geçişlerine izin vermedi.

Her gün Cizîrê Bölgesi’nin farklı yerlerinden gelen yüzlerce kişi, çadır eylemine katılmak için onlarca kilometre yol gidiyor. Dün de Qamişlo’nun doğu mahallelerinden ve Kültür Sanat Merkezi üyelerinden oluşan onlarca kişi eyleme katıldı. Daha sonra ise Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyeleri ve Qamişlo’nun doğusundaki mahallelerdeki yurttaşlar eylemi devralacak.  QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.