Cenazesi 7 ay sonra defnedildi

HPG’li Şaban Yorgun

HPG’li Şaban Yorgun

  • Colemêrg’in Anitos köyü kırsalında çıkan çatışmada şehit düşen HPG’li Şaban Yorgun’un cenazesi, 7 ay sonra ailesine teslim edilerek Colemêrg’de defnedildi.

Colemêrg’in Anitos köyü kırsalında çıkan çatışmada şehit düşen HPG’li Şaban Yorgun’un cenazesi, 7 ay sonra ailesine teslim edilerek Colemêrg’de defnedildi.

Colemêrg’in Anîtos (Yoncalı) köyü kırsalında 12 Haziran günü çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmalar sonrasında hava saldırısında üç gerilla şehit düştü. Şirnex nüfusuna kayıtlı Jiyan Konur, Wan nüfusuna kayıtlı Canan Özdemir ve Colemêrg nüfusuna kayıtlı Şaban Yorgun’un cenazeleri, Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından Colemêrg kent merkezine bağlı Serê Sola'nda bulunan “Kimsesizler Mezarlığına” defnedildi. Üç gerilladan Şaban Yorgun’un ailesi, 7 ay önce aldıkları haber üzerine Mersin'den Colemêrg’e gelerek, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu. Aile tarafından yapılan başvuru sonrası kan örneklerinin uyuşması üzerine, Hakkari Cumhuriyet Savcılığı aileye cenazelerini almaları için izin verdi.

Kayyumla yönetilen Hakkari Belediyesi'nden cenaze aracı ve kepçe talep eden aile bireylerinin bu talebi ise gerekçe sunulmadan reddedildi. Aile bireyleri, daha sonra kendi imkanlarıyla mezar yeri kazıp, özel bir araçla cenazelerini, polislerin ablukası altında defnedildiği “Kimsesizler Mezarlığından” çıkardı. Yorgun’un cenazesi, Colemêrg merkeze bağlı Karşıyaka Mahallesi'ndeki mezarlıkta polis ablukası altında defnedildi. HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.