Cenazesinden kalan 450 gram dört aydır ailesine verilmiyor

  • Bagok Dağı’nda şehit düşen ve vücudundan geriye sadece bir parça kalan Hediye Balur’un cenazesi, DNA eşleşmesine rağmen ailesine teslim edilmiyor.  

 

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bulunan Bağok Dağı kırsalında 7-8 Mayıs tarihleri arasında HPG’liler ile Türk ordusu arasında çatışma çıktı. Çatışmaların sürdüğü bölgenin Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ve helikopterlerle bombalanması sonucu 6 HPG’li şehadete ulaştı. 5 HPG’linin cenazesi farklı tarihlerde ailelerine teslim edildi, Hediye Balur’un (Silav Ronahî) cenazesi ise dört ay geçmesin rağmen ailesine teslim edilmedi. 

Balur’un ailesi, çocuklarının cenazesini almak için geçtiğimiz ay Mardin’e giderek DNA örneği verdi. Ailenin teşhis talebi ilk başta cenazenin tanınmayacak halde olduğu gerekçesiyle engellendi. Taleplerinde ısrarcı olan aileye, morgda bekletilen 450 gramlık bir vücut parçası gösterildi.  

Aile, DNA’nın eşleşmesi sonucu çocuklarına ait olan vücut parçasını defnetmek istedi. Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunan aileye olumlu cevap verilmedi. Aileye, cenazenin Adli Tıp Kurumu’na (ATK) gönderileceği ve gelecek sonuca göre savcılığın karar vereceği bildirildi. Aile, kendilerine halen geri dönüş yapılmadığını belirterek, bir parça da olsa cenazelerini defnetmek istediklerini söyledi.  MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.