Cenova'da köprü çöktü: 30 ölü
Cenova kentinde A10 otoyolu üzerindeki Morandi Köprüsü'nün bir kısmı çöktü. Çökme esnasında 30 kişi enkaz altında kalıp yaşamını yitirdi.
İtalyan ANSA ajansının haberine göre, A10 otoyolu üzerinde bulunan yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki Morandi Köprüsü’nün bir kısmı dün yerel saatle 11.30 civarında çöktü. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 1'i çocuk 11 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin ağır yaralandığı bildirildi.
Daha sonra ise Ulaştırma Bakanı Edoardo Rixi hayatını kaybedenlerin sayısının 30'a yükseldiğini açıkladı. Köprünün yapısal bir sorun nedeniyle çökmüş olabileceği ancak olayda şiddetli yağmur ve fırtınanın da etkili olduğu düşünülüyor. Morandi Köprüsü alışveriş merkezleri, fabrikalar, bazı yerleşim yerleri, Cenova-Milano tren hattı ve bir nehrin üzerinden geçiyor. CENOVA