Cesareti kuşanacaklardı

Forum Haberleri —

❏

  • Abdo Ata, Mehmet Şirin Ata (Kemal),Welat Ata (Kawa), Hevîdar Ata (Berîtan Denîz), Emine Dinç (Beritan Gap), Mihriban Ata, Gülperin Ata… Ardısıra yol alacak, vuruşmayı bileceklerdi. 

Ruşen TUTKU

Düş bitmeyecek, geleceğe umutla asılacakladı. Tüm ışıklarıyla kavgaya atılacak, zirvelerin zılgıtlı ve ökeli dili olacaklardı. Susmayacaktı yürek atışları. Suları geçecek, patikaları aşacak, toprak ve yurt bildikleri diyarlarda özlem büyüteceklerdi.

Hayaller gerçekleşecek, irade sevda ile bütünleşecek, bildikleri somutlaşacaktı.

Adımlar kent, dağ ve ovaların kalbine değecekti.

Kürtlerde ve yurtlarında adeta akış durmuş, yok oluş tüm hızıyla başlamıştı. İsyanlı yurt katliam ve talanlarla derin suskunluğun döngüsüne itilmişti.

Suskundu diller.

Parçalı yurt birbirine yabancılaştırılmış, tel örgülü çizgi kanamayı çoğaltmıştı. Kanayan yaralar kabuk bağlanmayacak kadar derindi.

Sonra esecekti fırtına. Apocular suskunluğu yırtarak, dili olacaktı Kürdün. Düşmana kurşun sıkacak, Kürdün beyinlerinde oluşan karakollar yıkılacaktı.

Öyle başlayacaktı kahramanların tarihi. Artık her Kürt ve yurtsever olanlar bu tarihin akışında birer mihenk taşı olabilirdi. Çocukluk düşleriyle buluşacak, hayallerine tırmanacaklardı.

Her yürek isyanlıydı artık.

Ata ailesinin isyanlı ve yurtseverliği böylece dirilecekti. Yaman vuruşacaklardı. Sömürgeci TC’ye karşı savaşın Kürt hareketi 1990’larda korkusuzca vuruşmayı bilecekti. Önce Abdo Ata, Xoşnav'ın babası köylerindeki gerillaları Türk askerlerin baskınından kurtarması için tek başına çarpışarak şehit düşecekti.

Devam edecekti bu direnişçi ruh ve çizgi.

Ardısıra dizilecekti bu ruhun fedaileri. Sevda damarlara sızmış, kan dolaşımı hızlanacaktı. Kardeşleri Mehmet Şirin Ata(Kemal) ile Welat Ata(Kawa), kızı Hevîdar Ata (Berîtan Denîz) ve diğer bir yeğeni Emine Dinç (Beritan Gap) şehit düşecekti. Yine düşmanın medya savunma alanlarına yönelik kimyasal silahları kullanarak şehit düşen Mihriban Ata ve Gülperin Ata da aynı yolun yolcuları olacaktı.

Kesintisiz bir direniştir birbirine el veren.

Ölümü böyle karşılamak vardı bu yürekli yoldaşlarda. Korkuyu geride bırakmak, cesareti ruhlarına dağıtmak bunlara yakışacaktı. Kuruyan dala ruh vermek, kayalıklarda filizlenmek ve fırtına gibi esmek bu olsa gerek.

Xoşnav Ata 5 Ağustos 2022 tarihinde Hollanda'nın Lahey kentindeki OPCW binası önünde tek başına eylemde. Faşist Türk devletinin kimyasal silah kullanmasını teşhir etmek amaçlı yeğenlerinin direniş ve şehadetlerini sahiplenmekte.

Dinmeyen bir soluktur devam eden. Yaşamı sevenlerin ölümüdür ruhları fetheden. Sesleri zılgıt, vuruşmaları türkü, geceleri yıldız ve sabahları güneşe açılan birer gözdür.

Bitmeyen romanın kahramanları daima sevda kuşanacaktır.

Şiir gibi dildir konuşan.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.