Cesaretin sokağında 5 ay

Kadın Haberleri —

Başûrê Kurdistan öğretmenler eylem

Başûrê Kurdistan öğretmenler eylem

  • Başûrê Kurdistan’da maaşlarını almak için 5 aydır sokaklarda hakkını arayan kadın öğretmenler, seslerini duyuruyor ve eylemlere öncülük ediyor. “Bu sokak cesaretin ve kahramanlığın sokağıdır” diyen kadınlar, talepleri karşılanıncaya kadar geri adım atmayacak.

Başûrê Kurdistan’da öğretmenlerin maaşları 5 aydır ödenmiyor. Öğretmenler emeklerini gasp eden Barzani yönetimine karşı 5 aydır sokaklarda eylemler düzenliyor. Hak ve adalet çağrısı yapılan eylemlerin öncüleri ise kadın öğretmenler.

Nesrin Heme Âmin, Kürt kadınlarının tarih boyunca haksızlığa karşı durduğunu ve her alanda topluma öncülük ettiğini belirterek, eylemlere katılmanın erkeklere oranla kadınlar için üç kat zor olduğunu söyledi.

Taleplerini Rojnews’le paylaşan Nesrin Heme Âmin, “Gösterilerde ve davalarda en ön saflarda yer almanın her zaman ayrı bir rolü ve önemi vardır. Bu nedenle kadınları, haklarını almak için başlattıkları devrimci mücadeleye sonuna kadar devam etmeye çağırıyorum” dedi.

 

Şine Ali

 

Geri adım atmak yok

Kadınların hem toplum hem de eğitim sistemi tarafından ezildiğini söyleyen Şine Ali, emeğinin karşılığını alamayınca ne öğrencilerine ne de çocuklarını eğitim verebildiğini kaydetti.

“Bu sokak cesaretin ve kahramanlığın sokağıdır” diyen Şine Ali, şöyle devam etti: “Her durumda kendimizi asla erkeklerden aşağı görmedik. Taleplerimiz ve haklarımız için sokaklardayız ve sesimizi duyurmanın gururunu yaşıyoruz. Haklarımızı almak için öğretmenlerimizle, meslektaşlarımızla, dostlarımızla birlikte sesimizi sokaklarda yükseltmeye devam edeceğiz.”

 

Siruşt Hawari

 

Hayır demeyi öğretiyorlar

Siruşt Hawari ise Başûrê Kurdistan yönetiminin sessizliğine tepki gösterdi ve ekledi: “Kadınların katıldığı her devrim amacına ulaşmıştır. Biz kadınlar bu toplumun her bireyi gibi sahaya inip devletten haklarımızı talep ederek, bir nesle hayır demeyi öğretiyoruz!” HALEPÇE

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.