Çeyrek final maçları başladı

Kadın Haberleri —

İngiltere-İspanya çeyrek final maçı /Foto:AFP

İngiltere-İspanya çeyrek final maçı /Foto:AFP

  • Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda çeyrek final maçları başladı. İngiltere'nin İspanya'yı 2-1 mağlup ettiği çeyre final maçlarında bu akşam (21 Temmuz) Almanya ve Avustruya takımları karşı karşıya gelecek.

İngiltere’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda çeyrek final eşleşmeleri belli oldu. İlk maç İngiltere ile İspanya arasında oynandı.

Çeyrek final yükselme mücadelesinde en son oynanan D Grubu maçlarında Fransa grubun lideri olurken, Belçika ikinci olarak tamamladı. 

A Grubu’ndan Norveç ve Kuzey İrlanda, B Grubu’ndan Danimarka ve Finlandiya, C Grubu’ndan İsviçre ve Portekiz, D Grubu’ndan İtalya ve İzlanda çeyrek finale çıkamadı.

Eşleşmeler belli oldu

Çeyrek finale çıkan takımların eşleşmesi ise belli oldu. Buna göre, Fransa-Hollanda, Belçika-İsveç, İngiltere-İspanya ve Almanya-Avusturya çeyrek finalde karşı karşıya geliyor.

Çeyrek finalin ilk maçı

Avrupa Kadın Futbol Şampiyonası’nın çeyrek final maçının ilki İngiltere ile İspanya arasında Avrupa saatiyle 21:00’da gerçekleşti. Maçta İngiltere 84’üncü dakikada Ella Toone, uzatmalarda ise 96. dakikada Georgia Stanway 2 gol attı. İspanya ise, Esther Gonzâlez 54’üncü dakika bir gol attı. Maç İngiltere’nin 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Maç tarihleri

Bugün (21 Temmuz) Avrupa saatiyle 21:00’de  Almanya ve Avusturya karşı karşıya gelecek. 

22 Temmuz’da İsveç-Belçika, 23 Temmuz’da ise Fransa ve Hollanda aynı saatlerde karşı karşıya gelecek.

.
Danimarka-İspanya maçı /Foto:AFP

Final maçı biletleri tükendi

The Guardian’ın geçtiği bir habere göre, 25 gün süren Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda benzeri görülmemiş bilet satışları oldu. Şimdiye kadar 450.000 bilet satıldı. Final maçı biletleri ise bir saat içinde tükendi. The Guardian’ın analizlere göre, Avrupa Kadın Futbol Şampiyonası’na rekor düzeyde katılım oldu. Turnuva şimdiden Avrupa’nın en büyük kadın spor etkinliği olma özelliğine sahip. 

FA turnuvayı hafife aldı

İngiltere kadın futbolunun da değerlendirildiği haberde, İngiltere sporunu yöneten FA’nın turnuvayı hafife aldığı eleştirisi yapıldı. Eski bir İngiltere ve Arsenal kadın oyuncusu olan Alex Scott şunları belirtti: “İngiltere kadrosundaki siyahi ve melez oyuncuların sayısı düştü; kadın yorumcular rutin taciz ve ölüm tehditleri bildiriyor; İngiltere takımları arasında ücret eşitliği olabilir ama liglerde erkekler hâlâ kadınlardan 50 kat daha fazla kazanıyor.” 

İngiltere kadın futbol takımı Avrupa Kadın Futbol Şampiyonası’nın favorisi olarak görülüyor.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.