Cezasızlık sona ermeli

Yurt Dışı Haberleri —

Yeşiller Partisi Dışişleri Komitesi üyeleri Lamya Kaddor ve Max Lucks

Yeşiller Partisi Dışişleri Komitesi üyeleri Lamya Kaddor ve Max Lucks

  • Yeşiller Partisi, Türk devletinin Efrîn’deki suçlarının araştırılması için yapılan suç duyurusuna destek vererek, “Türk hükümetinin saldırgan dış politikasını kesinlikle reddediyoruz” dedi. Cezasızlığın sona ermesi için bu davanın önemine vurgu yaparak, “Almanya’da hesap verebirliliği güçlendirin” çağrısında bulundu.

Yeşiller Partisi Dışişleri Komitesi üyeleri Lamya Kaddor ve Max Lucks, Karlsruhe’de Almanya Federal Savcılığına Türk devletinin ve ona bağlı grupların Efrîn’deki suçlarının araştırılması için yapılan suç duyurusuna ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Türk devletinin 2018 yılından bu yana Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarının rapor edildiği, 2023 Ekim’inden bu yana da sivil alt yapı tesislerinin hedef alındığı, insansız hava araçlarının saldırısı sonucu bölgenin elektriksiz kaldığı kaydedilen açıklamada, “Bu saldırılar bölgeyi stratejik olarak istikrarsızlaştırmayı ve şiddet sarmalını daha da körüklemeyi amaçlıyor. Bu kabul edilemez yaklaşımı açıkça kınıyoruz” dedi. Türk devletinin 2018’den bu yana demografyayı değiştirme çabalarına dikkat çekilen açıklamada, “Kürt halkının Türk asimilasyon politikasına ilişkin kanıtları ciddiye alınmalı ve yüksek sesle tepki gösterilmeli” denildi.

Dış politikasını reddediyoruz

Cezasızlığın sona ermesi için Karlsruhe Federal Başsavcılığına yapılan başvurunun önemine dikkat çeken temsilciler, “Suç duyurusunu memnuniyetle karşılıyoruz. Umarız evrensel hukuk ilkesine ulaşılır” dedi. “Türk hükümetinin saldırgan dış politikasını kesinlikle reddediyoruz” denilen açıklamada, “Suriye'nin kuzeyindeki bazı bölgelerin işgalini bir kez daha kınıyoruz. Ukrayna'daki uluslararası suçlarla bağlantılı olarak yapılan önemli çalışmalara ek olarak, ister Esad rejimi, ister DAİŞ, ister Türk yanlısı milisler olsun, Suriye iç savaşındaki çatışmanın çeşitli taraflarının eylemleri de unutulmamalıdır” denildi. Dışişleri Komitesi üyeleri “İnsanlığa karşı suçların unutulmaması ve adaletin sağlanması için hesap verebirliliği güçlendirmekte kararlıyız” diye ekledi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.