Kürdistan’daki kuşatma ve katliamların son bulması için akademisyenler tarafından kaleme alınan bildiriye destek veren ve bu nedenle hedef haline gelen Amerikalı filozof ve dilbilimci Noam Chomsky, El Cezire’ye konuştu. Chomsky, “Erdoğan hiç şüphe yok ki Kürtlere saldırıyor, sonu gelmeyen, baskıcı tedbirler uyguluyor. Siz adına ne derseniz deyin… Ben katil derim… Tabii ki bir katil… Son derece otoriter bir rejim söz konusu… 1990’ların korkunç politikalarını yeniden oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
Chomsky, Erdoğan’ın, Kürdistan’daki sivilleri “terörist” ve “cani” diye nitelediği konusunda ise “Esad da muhaliflerinden bahsederken aynı şeyleri söylüyor” dedi. 
Chomsky, bini aşkın akademisyenin “Bu suça ortak olmayacağız” dediğe bildiriye imza atmış, ardından Türk Cumhurhurbaşkanı Erdoğan “Gel Türkiye’ye. Öyle kuru kuruya imza vermekle olmaz. Chomsky gelsin, bu 5’inci kol elemanlarıyla değil kendi gözleriyle görsün” diyerek ünlü filozofu hedef göstermişti. Noam Chomsky Erdoğan’a yanıt vermese de 100’e yakın isimle birlikte ‘IŞİD’e yardım ve yataklığa son verin! Kürtleri ezmeyi ve katletmeyi durdurun!’ başlığıyla yeni bir çağrı yayınlamıştı. 


Katilin sevdiği patlama

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Bağlar’daki patlamayı da akademisyenlere yönelik tehditlere malzeme yaptı. 

Amed’in Bağlar ilçesindeki Çelebi Eser Ortaokulu bahçesinde dün sabah saatlerinde bilinmeyen bir cisim patladı. Patlama sonucu yarıyıl karnesi almayı bekleyen 5 çocuk hafif şekilde yaralandı. Patlamanın nedeni konusunda net bulgu olmamakla birlikte Türk devlet güçlerinin operasyonel faaliyetlerine benziyor. Zaten Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu patlamayı mutlulukla karşıladığını akademisyenlere saldırı malzemesi yaparak gösterdi. Türk devlet güçlerinin sokağa çıkma yasakları ilan edilen yerlerde okulları karargaha çevirdiğini, okul çağındaki onlarca çocuğun hatta bebeklerin hedef gözetilerek katledildiğini “unutan” Erdoğan, akademisyenlere yönelik hakaret ve tehditlerini sürdürdü: “Bugünkü saldırı bunların ne denli ahlaksız, ne denli alçak, ne denli adi girişimler içinde olduğunu açık ve net biçimde ortaya koyuyor. Bin 128 imzaya çok ilginç bir cevaptır ve bu akademisyenler, sözde akademisyenler kimlerin yanında olduklarını çok açık net ortaya koyuyorlar. Karnelerini alan öğrencilere yapılan adice saldırının arkasında bunlar var. Bunların öğrenciyle, talebiyle ne denli ilgili ve alakalarının oldukları ortada. Bu şunu ortaya koyuyor: ‘Biz buyuz, bizim vasfımız bu, bizim öğretmenlik gibi bir derdimiz yok, biz terörün yanındayız teröristin arkasındayız’. Ve bugünkü olay bunun yaşama bir kez daha geçtiği bir olaydır.”


 HABER MERKEZİ