Çiçeklerle hafıza

Toplum/Yaşam Haberleri —

Şewl û Xaraw atölyesi

Şewl û Xaraw atölyesi

  • Amed'in Sur ilçesinde bulunan Şewl û Xaraw atölyesinde, kurutulmuş çiçeklerin hikayesi dekoratif tablolarla insanlara ulaştırılıyor. 

Dicle Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra atanamayan Bahoz Damlayıcı ve arkadaşı Ayşe Suna için kurutulmuş çiçeklerden hazırlanan tablolar gelir kapısı oldu. Atölyede, kurutulmuş çiçeklerin yanı sıra karanfilli elma ve çeşitli kitaplarda satışa sunuluyor. 

  Mezun olduğu alanda iş bulamayan Damlayıcı, alternatif olarak çiçek toplamaya başladı. 10 yıldır çiçek toplayan Damlayıcı, 3 yıldır da kuruttuğu çiçekleri tablolaştırıyor. Damlayıcı, “İlk başlarda evimin bir odasını bu iş için kullandım. Daha sonra atölye yapmaya karar verdim. Ardından ise arkadaşım da çalışmama ortak oldu” ifadelerini kullandı. 

Hafıza için

Mezopotamya Ajansı'ndan Eylem Akdağ ile Cengiz Özbasar'a konuşan Damlayıcı, “Bazı çiçekleri her zaman göremezsiniz fakat tablolaştırdığınızda her zaman gözünüzün önünde duruyor. İnsanların hafızaları için de güzel bir şey” dedi.

Mevcut sistemde yeni bir şey yaratmanın güzel bir his olduğunu ifade eden Damlayıcı, “Mücadele ettiğimiz yaşamda kan, ölüm, zulüm, gözyaşı var. Bu kadar acıya rağmen yeni şeyler yaratmamız lazım. Biz bu çiçekleri bu topraklardan, insanların dokunduğu yerlerden topluyoruz. Çiçeklerimizin rengi ne ise çocuklarımızın rengi de odur” diyor. Damlayıcı ilerleyen günlerde tablolarını sergileyeceklerini de sözlerine ekledi.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.