Çifte bayram buluşmaları

  • Seçim başarısından sonra Ramazan Bayramı ile birlikte kutlamalar birleşti. DEM Parti birçok kentte halkla bayramlaştı.

DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Amed, Wan ve Mêrdîn'de aralarında olduğu birçok kentte il ve ilçe eşbaşkanları ile sivil toplum örgütlerinin (STÖ) katılımıyla yurttaşlarla bayramlaştı. 

DEM Parti Amed İl ve İlçe örgütleri, bayramlaşma programı düzenledi. DEM Parti Amed İl Örgütü binasında düzenlenen bayramlaşmaya, DBP ve DEM Parti İl ve İlçe eşbaşkanları, milletvekilleri, belediye eşbaşkanlarının yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. Bayram ziyaretine ayrıca, sivil toplum örgütleri de katıldı. Bayram şekeri ve kolonya ikram edildiği etkinlikte yurttaşlarla sohbet edildi. Burada kısa bir konuşma yapan DBP Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, bayramın barış ve birlik günü olduğunu vurgularken, aynı zamanda bayramların küskünleri barıştırmak gibi bir anlamının da olduğuna dikkat çekti. Sultan, "Her eve ulaşamadığımız için burada bugün bayramlaşma kararı aldık. Bütün halkımızı bekliyoruz. Halkımızın bayramını kutluyoruz. İsteğimiz o ki, Kürt halkı da kendi haklarına sahip olarak bu topraklarda özgür yaşasın. Hepinizin bayramı bir kez daha kutlu olsun" dedi.

Mêrdîn’in merkez ve ilçelerinde DEM Parti İl ve İlçe yönetimleri ile belediye eşbaşkanları bayramlaşma programında biraraya geldi. Qoser (Kızıltepe) ilçesinde DEM Parti irtibat bürosunda, Artuklu’da DEM Parti İl binasında ve ilçelerde de DEM Parti İlçe binalarında gerçekleştirilen bayramlaşma etkinliğine siyasi parti yöneticilerinin yanı sıra yurttaşlar ile belediye eşbaşkanları katıldı. Bayramlaşma etkinliğinde birlik ve beraberlik mesajı verildi.

DEM Parti Wan İl Örgütü, Ramazan Bayramı dolayısıyla İl binasında halkla bir araya gelerek bayramlaştı. Bayramlaşmaya Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Tûşba, Rêya Armûşê (İpekyolu) ve Artemêt (Edremit) Belediye eşbaşkanları yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Bayramlaşma ziyaretine gelen yurttaşlar, bu bayramın barış, özgürlük ve birliğe vesile olmasını diledi. Bayramlaşma gün boyu ziyaretlerle sürdü. AMED/MÊRDÎN/WAN

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.